Ľudia sa zbavujú svojich domácich miláčikov, útulky varujú pred zimou

NETKY.SK • 23 December 2022, 11:30 • 2 min
Ľudia sa zbavujú svojich domácich miláčikov, útulky varujú pred zimou

BRATISLAVA - Ľudia sa v posledných dňoch začínajú zbavovať svojich domácich miláčikov. Poukázalo na to občianske združenie Sloboda zvierat, ktorá prevádzkuje útulok na Poliankach v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Do útulku chodí denne niekoľko žiadostí o umiestnenie vlastného zvieraťa do útulku. "Poskytujeme azyl tým, ktoré sú v skutočnom ohrození života. Praskáme však vo švíkoch a na takéto 'predvianočné upratovanie' domácich miláčikov už nemáme kapacity," povedala predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová. Koordinátorka kampaní a dobrovoľníctva Slobody zvierat Kristína Devínska varuje, že zima je pre zvieratá v útulku náročná, zvlášť pre psy zvyknuté žiť v panelákových bytoch. "Najhoršie sú na tom krátkosrsté plemená a seniori. Strata majiteľa a teplého pelechu dáva ich zdraviu poriadne zabrať," poznamenala. Adopcií je v zimnom období podľa Devínskej málo. Združenie preto aktuálne privíta pomoc s dočasnou opaterou pre hendikepované zvieratá, ktoré sa doliečujú po operačných zákrokoch. Za tento rok celkovo zachránili 1853 zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies