Haring bodkovaný dres nečakal: "Išiel som sem v rámci prípravy"

NETKY.SK • 16 September 2018, 21:53 • 2 min
Haring bodkovaný dres nečakal: "Išiel som sem v rámci prípravy"

GALANTA - Bodovaciu súťaž na pretekoch Okolo Slovenska vyhral po šiestich rokoch opäť domáci cyklista. Martin Haring doviedol v nedeľu do cieľa v Galante biely dres s modrými bodkami a nadviazal tak na Maroša Kováča, ktorému sa to podarilo ako poslednému Slovákovi v roku 2012.

slovakia

left justify in out

 

Tridsaťjedenročný pretekár Dukly Banská Bystrica tak získal po žltom druhý najcennejší dres na domácom podujatí, na ktorom premiérovo štartovali dva tímy WorldTour QuickStep Floors a Bora-Hansgrohe. Takýto úspech sám nečakal. "Musím sa poďakovať celému tímu, odviedol super robotu a dokázali sme to, čomu sme v Tatrách asi ani neverili. Po štyroch dňoch je to realita. Je to druhý najcennejší dres pretekov, takže je to obrovský úspech pre tím," povedal v cieli nedeľňajšej záverečnej etapy.

Bodovačku vyhral najmä vďaka svojej aktivite, v troch zo štyroch etáp s hromadným štartom sa predviedol v hlavnom úniku dňa a body zbieral na rýchlostných prémiách, z ktorých vyhral dokopy až päť. "Kto ma pozná vie, že nie som veľmi veľký špurtér. Ale tento rok sa trošku zmenili pravidlá bodovacej súťaže a bolo to v môj prospech. Ja som ten dres vyjazdil na prémiách a myslím si, že sa tak podaril aj cieľ organizátorov trochu zatraktívniť bodovaciu súťaž."

Haring je univerzálny cyklista, i keď najviac sa v kariére zameriava na tú horskú. Aj na Okolo Slovenska v podstate išiel v rámci tréningu. "Momentálne sa zameriavam na zbieranie bodov do olympijskej kvalifikácie v horskej. Sem som išiel v rámci nejakej prípravy, ale dostal som sa do správneho úniku a vyšlo to tak, ako to vyšlo."

Cieľ predstaviť sa na OH v Tokiu 2020 je prvoradý a tak vynechá aj tímovú časovku na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Innsbrucku, kam dostala Dukla pozvánku premiérovo v histórii. "Tímovú časovku určite nepôjdem, pretože koncom týždňa odlietam do Turecka na preteky cross-country kategórie C1, kde budem bojovať o ďalšie body do olympijskej kvalifikácie. Neviem, ako to bude s pretekmi jednotlivcov, to sa uvidí," povedal k svojej možnej účasti na MS.

Slovensko má momentálne podľa rebríčka UCI jedno miesto do Tokia. "Kvalifikácia sa začala v máji a pokračuje dva roky. Je trošku škoda, že tento rok zbieram body len ja a ďalší chalani sa tomu až nevenujú tak, ako by mohli, lebo je to obrovská príležitosť aj pre nich. Pevne verím, že sa nám to podarí, robíme všetko pre to a zatiaľ sme na dobrej ceste," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies