Štát požiadala takmer stovka firiem o preplatenie nákladov na testovanie

NETKY.SK • 16 Február 2021, 13:32 • 2 min
Štát požiadala takmer stovka firiem o preplatenie nákladov na testovanie

SLOVENSKO - Firmy požiadali štát o preplatenie testovania. Už je vyplatených 62 tisíc Eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Takmer stovka firiem už požiadala štát  o preplatenie nákladov na testovanie. Aktuálne ministerstvo eviduje platby pre 98 spoločností v celkovej hodnote 222 tis. Eur, z čoho je už vyplatených 62 tis. Eur a zadaných na úhradu 160 tis. Eur. Úhrady by pritom mali prebehnúť najbližšie dni. „Zo sumy 222 tis. eur tvoria takmer 30 % štyria zamestnávatelia z oblasti automobilového priemyslu a rafinérie," doplnil rezort.

 

img


Systém testovania v podnikoch upravuje manuál, ktorý schválila vláda. Ten stanovuje, že náklady spojené s testovaním bude kompenzovať štát sumou 3,5 eura na každú otestovanú osobu.

 

img

 

O finančnú náhradu majú spoločnosti žiadať Ministerstvo vnútra prostredníctvom príslušného okresného úradu, súčasťou žiadosti musí byť výkaz o dátume a počte otestovaných. Rezort vnútra prostredníctvom príslušného okresného úradu uhradí finančnú náhradu na základe doručenej žiadosti bezodkladne.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Štát podporí testovanie zamestnancov vo firmách. Tie však poukazujú na viacero komplikácií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies