Sparta vyhrala nad Slovanom rozdielom triedy: Zápas prerušili výtržnosti fanúšikov!

NETKY.SK • 23 Október 2014, 20:48 • 2 min
Sparta vyhrala nad Slovanom rozdielom triedy: Zápas prerušili výtržnosti fanúšikov!

BRATISLAVA- Štvrtkový zápas I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi futbalistami ŠK Slovan Bratislava a AC Sparta Praha hlavný rozhodca Švéd Martin Strömbergsson prerušil už v 42. minúte.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Slovana Bratislava sa ani v treťom vystúpení v I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015 nedočkali bodového zisku, keď vo štvrtkovom dueli prehrali na Pasienkoch s pražskou Spartou 0:3. Úvodné dva góly hostí prišli v krátkom slede po zmene strán, najskôr v 56. minúte otvoril skóre David Lafata a o päť minút neskôr zvýšil na 2:0 Tiémoko Konaté. V 81. minúte spečatil triumf českého majstra v postfederálnom derby Ladislav Krejčí.
      

Neúspešný debut na lavičke slovenského šampióna si odkrútil Jozef Chovanec, ktorý vo funkcii po sérii zahanbujúcich výsledkov nahradil krajana Františka Straku. Slovan čaká na víťazstvo už osem zápasov, naposledy sa tešil z triumfu 10. septembra v zápase Slovnaft Cupu proti Modranke (5:1).

 

Zápas Slovana so Spartou v 42. minúte hlavný rozhodca prerušil po tom, ako desiatka agresívnych fanúšikov hostí strhla oplotenie na svojom sektore a napadla divákov na susednej tribúne. Keďže bola narušená bezpečnosť aktérov stretnutia, hráči na pokyn rozhodcu odišli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení. Počas výtržností fanúšikov pri futbalovom zápase medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha sa nikto nezranil. Ako pre agentúru SITA povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak, na štadióne je rýchla zdravotná pomoc aj ambulancia, zasahovať však nemuseli a do nemocnice nikoho neprevážali.

 

 

V druhom súboji 3. kola I-skupiny SSC Neapol prehral s domácim Young Boys Bern 0:2. Slovan a Sparta proti sebe nastúpia v 4. kole EL, duel na Letnej v českej metropole je na programe vo štvrtok 6. novembra o 21.05 SEČ.

Európska liga UEFA 2014/2015:
I-skupina:
Slovan Bratislava - Sparta Praha 0:3 (0:0)
Góly: 56. Lafata, 61. Konaté, 81. Krejčí. Rozhodovali: Strömbergsson - Gustavsson, Flink (všetci Švéd.), bez kariet, 6891 divákov.

 

zostavy a striedania:
Slovan:
Perniš - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Čikoš - Lásik - Žofčák, Halenár (79. Fořt), Grendel (76. Hudák), Jablonský (59. Kubík) - Soumah
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Konaté, Matějovský (80. Vacek), Dočkal (90.+1 Mareček), Krejčí - Lafata (86. Přikryl)

Do federálneho derby poviedol Slovan bývalý dlhoročný hráč Sparty Jozef Chovanec, ktorý však na svoju "srdcovku" neušil účinnú taktiku. Úvod zápasu sa niesol v obojstranne opatrnom tempe, ani jedno mužstvo si nevytvorilo gólovú šancu. Až na konci 20. minúty predviedli sparťania prvú peknú kombinačnú akciu a hneď z nej mohlo zahrmieť. Center Krejčího na zadnú žrď vrátil Lafata do gólovej šance Costovi, ktorý však z troch metrov hlavičkoval len do brvna a lopta sa odrazila tesne pred bránkovú čiaru. Hostia postupne zvyšovali obrátky a získali prevahu v strede poľa, vzadu boli kompaktní a Slovan sa v útoku vinou nepresných centrov nedostal prakticky k ničomu. V 36. minúte napriahol z 25 metrov Grendel, jeho pokus Bičík s prehľadom vytlačil na roh. Nezáživný zápas v 42. minúte hlavný rozhodca Strömbergsson zo Švédska prerušil po tom, ako sa desiatka agresívnych fanúšikov Sparty dostala zo svojho sektoru a napadla divákov na susediacej tribúne. Keďže bola narušená bezpečnosť aktérov stretnutia, hráči na pokyn rozhodcu odišli do útrob štadióna a prvý polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení. V prípade opakovania výtržností by bol arbiter nútený duel ukončiť.

 

Slovan vstúpil do druhého polčasu aktívnejšie, ale paradoxne po chybičke v defenzíve pykal. V 56. minúte zoči-voči Pernišovi nezaváhal Lafata a hoci skóroval z evidentného ofsajdu, rozhodca gól uznal - 0:1. Po hodine hry mohli hostia zvýšiť náskok, na center Krejčího bol však Lafata prikrátky. Sparťania po prvom góle ovládli hru, čoho výsledkom bol druhý presný zásah Konatého po nedôraznom bránení Gorosita - 0:2. Sparťania v rýchlom slede rozhodli a zdecimovaného súpera nešetrili, v 74. minúte Dočkalovu strelu vytesnil na roh Perniš a zachránil svoj tím. V 77. minúte ešte mohol vykresať iskierku nádeje Halenár, jeho pokus spoza šestnástky však letel vysoko nad. Tretí klinec do "belasej" rakvy zatĺkol Krejčí po Konatého ukážkovom centri - 0:3.

 

Hlasy po štvrtkovom zápase Slovan Bratislava - Sparta Praha (0:3) v I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015:

 

Jozef Chovanec (tréner Slovana, zdroj: RTVS): "Z dnešného duelu nemám pozitívne dojmy, je to rozhodne sklamanie. V druhom polčase sme neboli schopní zvládať vysoké tempo. Máme problém, nedostupujeme súpera, vydržíme 45 minút a potom možno ďalších 15. Následne sa ukáže kvalita mužstiev a my robíme chyby. Chceli sme zhusťovať priestor, ale pokiaľ hráči nepochopia, čo sa od nich chce, to ešte potrvá. Hrajú sa kolmé prihrávky a musíme byť v pohybe. Vpredu sme nič neukázali, robili sme chyby vzadu. Musíme sa poučiť z chýb a s hráčmi, ktorí sú ochotní plniť pokyny, treba pracovať. Človeku je smutno z vyčíňania fanúšikov, niečo taká na štadióny v 21. storoční nepatrí." 

 

Vítězslav Lavička (tréner Sparty): "Myslím si, že Slovan ukázal svoju kvalitu i húževnatosť. Najmä v prvom polčase nám nedovolil hrať náš typický futbal. Možno aj vinou terénu to bolo nie také, ako sme chceli. V druhom dejstve sme sa zlepšili a potvrdili sme kvalitu tromi gólmi. My sme sa snažili počas tej neplánovanej prestávky udržať hráčov v koncentrácii, lebo nebolo isté, či sa zápas dohrá. Nebolo to jednoduché pre hráčov. Mám však radosť, že po prestávke sa naša hra zdvihla. Výtržnosti vrhajú špatné meno na oba kluby, ale počas zápasu som bol taký vtiahnutý do 'koučovania', že som nestihol vnímať tie nepríjemné situácie." 

 

Dušan Perniš (brankár Slovana, zdroj RTVS): "To, že bol ofsajd pri prvom góle, neviem, ale zlomili sme sa po prvom a druhom góle, hlava rezignovala. Neviem, prečo sme v druhom polčase poľavili, v prvom sme hrali celkom dobre. Je to ťažké, je to o hlave, psychike, stále opakujeme posledné týždne to isté. Musíme skúšať to zlomiť a vyhrať nejaký zápas. Počas výtržností sme neboli v kabíne, ale vo VIP-ke a čakali, čo sa bude diať." 

Pavel Fořt (útočník Slovana, zdroj RTVS): "Moja šanca v závere bola vyložená, ale nič by to na výsledku nezmenilo, ale gól by bol pre nás povzbudením. Bohužiaľ, musíme sa biť ďalej. Prvý polčas sme boli rovnocenný súper, možno nám trochu ublížilo prerušenie, boli sme v tú chvíľu lepší. V druhom polčase ukázala Sparta svoje kvality. Má v tíme polovicu národného tímu, chalani si veria, sú 'v pohode' a to sa ukázalo. Vopred sa vedelo, že to bude rizikový zápas, dalo sa to očakávať, a neviem, prečo sa neskoro zareagovalo. Na štadióny to nepatrí, sú tam rodiny a aj my hráči tam máme rodiny." 

 

Tabuľka I-skupiny: 
1. Young Boys Bern 3 2 0 1 8:3 6 
2. Sparta Praha 3 2 0 1 7:4 6 
3. SSC Neapol 3 2 0 1 5:3 6 
4. Slovan Bratislava 3 0 0 3 0:10 0 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies