Hamšík nasmeroval Neapol k triumfu nad Benficou: Nádherný večer

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:59 • 2 min
Hamšík nasmeroval Neapol k triumfu nad Benficou: Nádherný večer

NEAPOL - Futbalisti SSC Neapol uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v B-skupine Ligy majstrov 2016/2017, keď po úvodnej výhre na pôde Dynama Kyjev (2:1) zdolali v stredu na domácom štadióne pred viac ako 40-tisíc divákmi Benficu Lisabon 4:2. "Partenopei" nasmeroval k triumfu ich kapitán Marek Hamšík, ktorý v 20. minúte hlavičkou otvoril skóre.

slovakia

left justify in out

"Dosiahli sme skvelý výsledok proti vynikajúcemu tímu," povedal pre svoj vlastný web slovenský stredopoliar, ktorý odohral celý zápas. Neapol nechal Benfice v úvode veľa priestoru pred vlastnou šestnástkou, do 10. minúty mali hostia dve výborné príležitosti na gól, Pepeho Reinu však neprekonali a o niekoľko okamihov pykali. V 20. minúte si Hamšík na prvej žrdi ideálne naskočil na center z rohu a hlavou umiestnil loptu do siete. Na začiatku druhého dejstva SSC otupil odpor Benficy tromi gólmi - najskôr trafil parádne z priameho kopu Dries Mertens, následne premenil penaltu Arkadiusz Milik a štvrtý úder pridal opäť Mertens. Hostia dokázali v závere využiť nepozornosť obrany SSC a znížiť na rozdiel dvoch gólov, viac už ale nestihli. "Duel sme mali fantasticky rozohraný, po necelej hodinke sme viedli štvorgólovým rozdielom. Akurát škoda, že sme v závere dvakrát inkasovali. Bol to nádherný večer na San Paolo, kde bola fantastická atmosféra," vyznal sa slovenský futbalista, ktorý zaznamenal svoj 101. súťažný gól v drese Neapola.

 

Hráči SSC si tak udržali stopercentnú bilanciu a so šiestimi bodmi figurujú na čele B-skupiny LM. Vydarený vstup zažívajú aj v talianskej Serii A, kde sú po šiestich kolách jediným nezdolaným tímom a v tabuľke sú druhí, keď strácajú iba bod na vedúci Juventus Turín. "Sme radi, že nám vyšiel štart do novej sezóny. Chceme zvládnuť aj nedeľňajší ligový duel, ktorý bude posledným pred reprezentačnou prestávkou," dodal Hamšík.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies