Hamran: Pre hoaxy umierali ľudia na covid, pri Ukrajine je to ešte vážnejšie

NETKY.SK • 15 August 2022, 11:04 • 2 min
Hamran: Pre hoaxy umierali ľudia na covid, pri Ukrajine je to ešte vážnejšie

BRATISLAVA - Stránka polície Hoaxy a podvody sa tak rozšíri aj na sociálnu sieť Instagram.

slovakia

left justify in out

Účet polície môže nájsť verejnosť pod názvom Hoaxy a podvody - Polícia SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Doteraz pôsobila polícia najmä na sociálnej sieti Facebook.

 

Policajný zbor zdôvodňuje založenie antihoaxového účtu na Instagrame aj tým, že sa tam presúva mladšia generácia. V súvislosti s vyvracaním hoaxov sa rozšíril analytický tím polície. Pri tvorbe obsahu avizujú pokračovanie spolupráce s autoritami v daných odboroch.

 

Z domova: Európa má v zime zápasiť aj s nedostatkom nafty. Bude na prídel?

 

img

 

„Dezinformácie priamo ohrozujú bezpečnosť nášho štátu a obyvateľov. Zatiaľ, čo pri pandémii sme mohli hovoriť o zbytočných obetiach, ktoré uverili hoaxom a pre podceňovanie nového koronavírusu zomreli, pri vojne na Ukrajine ide o demokraciu ako takú a budúcnosť všetkých občanov," komentoval policajný prezident Štefan Hamran. Ako dodal, považuje za dôležité, aby polícia pri plnení svojich služobných úloh využívala všetky moderné a populárne technológie.

 

img

 

„Široká verejnosť bude môcť na danom účte nachádzať stručné a zaujímavé vysvetlenia hoaxov, dezinformácií či manipulácií na rôzne témy, ako aj sa dočíta o nových technikách podvodníkov v online priestore. Súčasťou komunikačného kanála budú nielen štandardné posty, ale aj tzv. Stories či Reels, ktoré polícii poskytnú nový edukačno-preventívny rozmer na oslovenie ešte širšieho publika," uviedli policajti v rovnomernej skupine na Facebooku. 

 

Zo sveta: Ustúpili tlaku? AI ide dať preveriť svoju vlastnú správu o Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies