Joe Biden ohlásil svoju oficiálnu kandidatúru na prezidenta USA

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 14:38 • 2 min
Joe Biden ohlásil svoju oficiálnu kandidatúru na prezidenta USA

WASHINGTON - Počas dnešných hodín oznámil prostredníctvom sociálnej siete svoju kandidatúru na prezidenta USA bývalý viceprezident Joe Biden.

slovakia

left justify in out

V prieskumoch sa na popedných pričkach spomedzi nominantov nachádza Bernie Sanders, Kamala Harrisová, Elizabeth Warrenová, Cory Booker alebo aj práve Biden, ktorého oznámenie nie je žiadny prekvapením. Podľa viacerých zdrojov má byť 76-ročný Biden, bývalý viceprezident Baracka Obamu, práve tým, kto by mohol poraziť súčasného šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa.

 

img

 

"Základné hodnoty tejto krajiny... naše postavenie vo svete... naša úplná demokracia... všetko, čo urobilo Ameriku Amerikou, je v stávke. To je dôvodom, prečo dnes oznamujem svoju kandidatúru na prezidenta Spojených štátov," vyjadril sa vo videu Biden.

 

 

Počas svojej politickej kariéry sa Joe Biden uchádzal o post prezidenta už celkovo dva razy, no v oboch prípadoch bol neúspešný. Svoju kandidatúru zvažoval aj pred poslednými prezidentskými voľbami v roku 2016, napokon však uvoľnil miesto Hillary Clintonovej ako demokratickej protikandidátke Donalda Trumpa.

 

img

 

V poslednom období sa však kandidatúra bývalého viceprezidenta skomplikovala, pretože dve nemenované ženy ho obvinili z neželaných dotykov a fyzického kontaktu. Biden sa k celej situácii postavil so slovami, že "nikdy" sa k ženám nesprával podobným spôsobom. Na druhej strane však priznal, že niektorí ľudia si mohli zle vysvetliť jeho podávanie rúk a prejavy sympatie. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies