Halloween

NETKY.SK • 31 Október 2013, 18:57 • 2 min
Halloween

BRATISLAVA - Americký sviatok,ktorý oslavujú všade vo svete.

slovakia

left justify in out

Síce Halloween nepochádza z našich končín dostáva sa mu aj tak dostatok pozornosti. Oslavuje sa vo všetkých krajinách kam ho vpustili. No nájdu sa aj takí čo sú stále proti. 

Halloweenský sviatok vychádza z dávnych keltských zvykov, kedy sa u mŕtvych hľadala pomoc pred blížiacou sa dobou zimy, hladu a temna. Je charakteristickým strašidlami, temnými vecami, ohňom, ktorý má svietiť na cestu. Ako sa šíril ďalej pribudlo aj množstvo tématických vecí, okrem iného kombinácia farieb čiernej a oranžovej, originálne kostými či celý ten oslavný obal vôkol. Nabral karnevalovú atmosféru a práve preto ho majú ľudia tak radi. 

Neodmysliteľnou súčasťou je samozrejme tekvica, využívaná ako jedlo ale aj ako dekorácia. Na halloweensku odmenu sa môžeme pozrieť z dvoch rôznych uhlov. Deti sa tešia na sladkosti, dospelí zase na alkohol. Aj ten sa spája s halloweenskými akciami, ktorých je i u nás dostatok a môžete si ich užiť dosýta. Je to predsa oslava, a to so všetkým, čo k nej patrí.

No nech už Halloween pochádza odkiaľkoľvek u nás je to hlavne predsa o zábave a o príjemne strávenom čase, tak sa ho nebojte pripustiť tento rok viac k telu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies