Halák prišiel o prvé víťazstvo v sezóne až v predĺžení, legendárny "Jumbo" Joe skóroval v nových farbách

NETKY.SK • 17 Január 2021, 12:25 • 2 min
Halák prišiel o prvé víťazstvo v sezóne až v predĺžení, legendárny "Jumbo" Joe skóroval v nových farbách

USA/KANADA - Sezónna premiéra Jaroslava Haláka v bránke Bostonu sa neskončila víťazstvom. Napriek solídnemu výkonu a 29 zákrokom ho 2 sekundy pred koncom predĺženia prekonal Jegor Šarangovič a rozhodol o víťazstve New Jersey 2:1. Dvadsaťdvaročný Bielorus strelil vôbec svoj prvý gól v druhom zápase v NHL.

slovakia

left justify in out

Dlho sa na ľade hľadali 

Boston prehral prvú tretinu 0:1 a Halák postrehol, že hra mužstva nebola v poriadku. "Bol to jeden z tých popoludňajších zápasov, v ktorých iba hľadáme energiu v jeho úvode. V prvej tretine sme hrali o čosi pomalšie ako zvyčajne, neskôr sme začali lepšie využívať priestor. Všetci dobre vieme, že ako tím musíme hrať dobre počas celých 60 minút," uviedol Halák.

 


Tréner New Jersey Lindy Ruff dosiahol svoje prvé víťazstvo novom pôsobisku. Legendány kouč bol bez práce od apríla 2017, keď ho odvolali v Dallase. Ruff je na šiestom mieste historického rebríčka v počte víťazstiev (737) a na siedmom v počte zápasov (1495) v najslávnejšej profilige. 

 

Legenda Sharks už ako hráč Toronta 
Hráči Toronta vyhrali v Ottawe 3:2 a leví podiel na tom mal prvý útok hostí, ktorý nazbieral 7 bodov. Bilanciu 1+1 si pripísal Joe Thornton, pre ktorého sú to vôbec prvé body v tíme Maple Leafs. Celkovo má 41-ročný veterán na konte 1511 bodov, čo ho radí na 14. miesto historického poradia v kanadskom bodovaní NHL. 

 

img

 

"Najprv som to ešte chcel posunúť Austonovi Matthewsovi, ale potom som si všimol, že brankár nestojí dobre. A tak som vystrelil. Snažím sa to chlapcom v útoku príliš nekaziť," pousmial sa Thornton, ktorý strelil gól aj vo svojej 23. sezóne v NHL. Dovedna má na konte 421 gólov v drese Bostonu, San Jose a teraz už aj Toronta.

 

Nováčik z Ottawy
Jeden z dvoch zásahov Ottawy dosiahol nemecký nováčik Tim Stützle. Vo veku 19 rokov a 1 deň sa stal tretím najmladším hráčom, ktorý skóroval vo svojej premiérovej sezóne v drese Ottawy. Rekord klibu drží Slovák Pavol Demtra (18 rokov a 314 dní).

 

 

"Mám za sebou dva zápasy v NHL a ten druhý bol v mojom podaní lepší. Nabral som už potrebné sebavedomie, čo ako kreatívny hráč potrebujem pri hre s pukom," prezradil Stützle.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona