Haiti vyhlásilo trojdňový štátny smútok za obete hurikánu Matthew

NETKY.SK • 9 Október 2016, 09:15 • 2 min
Haiti vyhlásilo trojdňový štátny smútok za obete hurikánu Matthew

PORT-AU-PRINCE - Haiti vyhlásilo trojdňový štátny smútok na počesť stoviek ľudí, ktorí tento týždeň prišli o život pri hurikáne Matthew.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

"Vyhlásili sme dni smútku, aby sme stmelili krajinu počas bolesti rodičov a priateľov mŕtvych," uviedol v sobotu hovorca prezidentskej kancelárie.

 

Počas obdobia smútku - ktoré sa začína dnešnou nedeľou - budú zatvorené nočné podniky a mnohé ďalšie zariadenia, zatiaľ čo všetky štátne vlajky budú spustené na pol žrde.

 

Podľa agentúry Reuters si hurikán vyžiadal v tejto ostrovnej krajine najmenej 842 obetí na životoch. Búrka tiež pripravila desaťtisíce ľudí o domovy a zničila úrodu v regióne označovanom za obilnicu tejto chudobnej karibskej krajiny.

 

Matthew zasiahol krajinu ako hurikán štvrtej kategórie - druhej najvyššej podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice - s rýchlosťou vetra až do 230 kilometrov za hodinu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies