Hádzanari si trúfajú zaplniť tribúny na štadióne O. Nepelu, tak aby padol domáci rekord v návštevnosti

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 13:59 • 2 min
Hádzanari si trúfajú zaplniť tribúny na štadióne O. Nepelu, tak aby padol domáci rekord v návštevnosti

Bratislava - Slovenské hádzanárske reprezentácie mužov a žien čaká vrchol kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy resp. majstrovstvá sveta. V stredu 14. júna odohrajú dvojzápas na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, v ktorom sa predstavia najskôr ženy proti Maďarsku (18.00 h) a po nich muži proti Rusku (20.00 h). Dva týždne pred duelmi je z viac ako desaťtisícovej kapacity k dispozícii už iba približne 3000 vstupeniek.

slovakia

left justify in out

"Čaká nás niečo výnimočné. Ja som pred takou kulisou ešte nikdy nehral a myslím si, že ani žiadna z našich hráčok. Bude to oslava hádzanej," povedal tréner slovenskej ekipy Dušan Poloz. Jeho zverenky dostali v baráži o MS 2017 silné Maďarsko, pred odvetou v Bratislave ich ešte čaká prvý zápas v Debrecíne 10. júna.

 

"Nikdy sa nám proti nim nedarilo a je čas to zlomiť. Podľa najnovších informácií by malo súperovi chýbať viacero hráčok zo základnej zostavy, takže naše šance stúpli. Ale musíme podať najlepšie výkony pod mojím vedením, aby sme dosiahli na postup. Veľmi dôležité bude pre nás zvládnuť prvý duel, aby sme do domácej odvety živili šancu."

 

Slovenských hádzanárov čakajú v 6. skupine kvalifikácie ME 2018 ešte dve stretnutia. Práve v Bratislave proti Rusku sa pravdepodobne rozhodne, či zostanú v hre o dve postupové miestenky. Na záver ich čaká ešte vystúpenie na palubovke jasného lídra skupiny Švédska (17. júna v Lidköpingu). V tabuľke im s dvoma bodmi patrí momentálne tretia priečka za Švédskom (8) a Čiernou Horou (4), štvrté je Rusko (2).

 

"Doteraz ma mrzí domáca remíza s Čiernou Horou, ak by sme mali o bod viac, naša situácia by bola lepšia. Mali sme to uhrať, ale stále žijeme a budeme bojovať o postup. Aj keď sme Rusom u nich zobrali bod, neznamená to, že doma budeme favoriti. Je to stále silný súper, napriek tomu chceme vyhrať," povedal Lipták.

 

Slovenský zväz hádzanej si trúfa zaplniť tribúny ZŠ O. Nepelu tak, aby padol domáci rekord v návštevnosti. V júni 2011 prišlo na zápas Slovákov s Čiernou Horou v košickej Steel aréne 8111 divákov, čo je doterajšie maximum. Vstupenky na blížiaci sa dvojzápas sú naďalej k dispozícii cez predajnú sieť Ticketportal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies