Hackeri Islamského štátu útočili blízko Slovenska, v Krakove i Vroclave

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 06:55 • 2 min
Hackeri Islamského štátu útočili blízko Slovenska, v Krakove i Vroclave

VARŠAVA - Prvý útok hackerov hlásiacich sa k tzv. Islamskému štátu (IS) zaznamenali dnes v Poľsku. Ako informovali tamojšie médiá, terčom útoku sa stalo misijné dobrovoľnícke centrum saleziánov v Krakove, konkrétne jeho webová stránka, ktorú sa po ataku podarilo uviesť do prevádzky až dnes vo večerných hodinách.

slovakia

left justify in out

Práve na nej sa totiž ráno objavila vlajka Islamského štátu a nápis v anglickom jazyku, ktorého autori chceli signalizovať: My sme všadeprítomní. K podobnému útoku došlo počas minulého víkendu údajne aj v prípade serveru katolíckej nadácie z mesta Vroclav, tomuto prípadu však médiá prakticky nevenovali pozornosť.

 

Pracovníci krakovského centra dávajú útok do súvislosti so seriálom dokumentárnych filmov o prenasledovaní kresťanov na Blízkom východe. Jeho najnovšiu epizódu nakrúcali tvorcovia v Pakistane, k útoku došlo dnes, teda bezprostredne po nedeľňajšej premiére tejto snímky.

 

Vyšetrovanie útoku na web centra, jestvujúceho od roku 1999, ktorého dobrovoľníci pôsobia v 121 krajinách sveta, postúpila miestna krakovská polícia poľskej Agentúre vnútornej bezpečnosti, tajnej vnútroštátnej službe, ktorej prioritnými úlohami sú ochrana ústavného poriadku, boj proti terorizmu a špionážnym aktivitám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies