Gymnazisti v Košiciach dali k dispozícii svoje talenty, aby pomohli druhým

NETKY.SK • 13 Apríl 2024, 17:00 • 2 min
Gymnazisti v Košiciach dali k dispozícii svoje talenty, aby pomohli druhým

V priestoroch Teologickej fakulty v Košiciach sa vo štvrtok 11. apríla uskutočnil benefičný koncert, ktorý zorganizovalo Gymnázium sv. Edity Steinovej v Košiciach (Gymes).

slovakia

left justify in out

Na pódiu sa predstavili žiaci školy so svojimi hudobnými a tanečnými vystúpeniami, ale aj profesionálni umelci Marián Lukáč, sólista opery Národného divadla v Košiciach, Brunhilde Linsel, významná košická huslistka a Helena Kašická so svojim tanečným partnerom z TK Ellegance, desaťnásobná majsterka sveta v tancoch na vozíku.

Tento školský rok je na Gymese rokom C. S. Lewisa a J. R. R. Tolkiena a tomu bola prispôsobená aj téma celého koncertu, ktorý sa niesol v duchu Lewisovho diela Veľký rozvod. Všetci prítomní mali možnosť zamýšľať sa nad večnosťou, nebom, peklom a ich súvisom s pozemským životom.

Jednotlivé vystúpenia umelcov boli totiž predeľované úryvkami z tejto podnetnej knihy, ktoré prednášali alebo divadelne stvárňovali študenti. Súčasťou koncertu bola aj výstava ikon, ktoré počas roka písali študenti pod vedením Rolanda Nosova.

Výťažok z tohto podujatia putoval do Domova sociálnych služieb Harmónia v Strážskom, informoval TK KBS Lukáš Imrich, kaplán Gymnázium sv. Edity Steinovej Košice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: TK KBS. (www,tkkbs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies