Gymnastka Korbutová predala medaily a trofeje, aby nehladovala

NETKY.SK • 28 Február 2017, 11:42 • 2 min
Gymnastka Korbutová predala medaily a trofeje, aby nehladovala

PHOENIX - V roku 1972 v Mníchove bola mladučká Oľga Korbutová s troma zlatými a jednou striebornou medailou hrdinkou gymnastických pódií na olympijských hrách v Mníchove.

slovakia

left justify in out

O štyri roky neskôr na OH v Montreale pridala do zbierky ďalšie olympijské zlato a striebro. Po 41 rokoch všetky svoje medaily predala, lebo sa ocitla vo finančnej tiesni a nechcela hladovať. Do internetovej dražby v americkej Arizone, kde 61-rodáčka rodáčka z bieloruského Grodna žije od roku 1991, dala dokopy 30 predmetov vrátane súťažného trikotu z OH 1972 či trofeje za víťazstvo v ankete BBC Športová osobnosť roka 1972. Vynieslo jej to 183 000 USD. Potvrdil to hovorca aukčnej siene Heritage Auctions Chris Ivy.

Najvýnosnejším artiklom z jej zbierky bola zlatá medaila zo súťaže družstiev za 66 000 USD. "Predaj medailí ju zachránil pred hladom," napísal ruský portál gazeta.ru a neskôr túto vetu prebrali viaceré anglické a americké zdroje.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies