Gruzínsky prezident odsúdil útok na opozíciu pred sobotňajšími voľbami

NETKY.SK • 5 Október 2016, 16:46 • 2 min
Gruzínsky prezident odsúdil útok na opozíciu pred sobotňajšími voľbami

TBILISI - Prezident Gruzínska Giorgi Margvelašvili odsúdil dnes utorňajší neúspešný atentát na opozičného poslanca, ku ktorému došlo krátko pred sobotňajšími parlamentnými voľbami. Útok na poslanca Zjednoteného národného hnutia Giviho Targamadzeho označil za teroristický čin a vyzval bezpečnostné agentúry, aby posilnili bezpečnosť pred voľbami.

slovakia

left justify in out

"Toto je boj zločincov so spoločnosťou..., bitka vedená nielen proti politikom, ale aj proti normálnym, demokratickým procesom," citovala prezidenta tlačová agentúra DPA.

 

Opozičný poslanec Targamadze bol v utorok vo svojom aute v Tbilisi, keď bomba vyhodila časť vozidla do vzduchu a zranila niekoľko ľudí v bezprostrednej blízkosti. Targamadze a jeho vodič údajne unikli bez zranení.

 

Margvelašvili bol zvolený do funkcie v októbri 2013 na návrh vládnucej koaličnej strany Gruzínsky sen, ktorá sa usiluje o užšie vzťahy s Európskou úniou a pragmatické vzťahy s Ruskom. Očakáva sa, že Gruzínsky sen bude v nadchádzajúcich parlamentných voľbách opäť dominovať.

 

Aj Zjednotené národné hnutie chce užšie vzťahy s EÚ, ale je oveľa kritickejšie voči Rusku. Stranu založil bývalý prezident Michail Saakašvili, ktorý v roku 2008 viedol päťdňovú vojnu proti Rusku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies