Grécky parlament schválil časť reforiem na získanie ďalšej tranže z nového úveru

NETKY.SK • 6 November 2015, 18:48 • 2 min
Grécky parlament schválil časť reforiem na získanie ďalšej tranže z nového úveru

ATÉNY - Grécky parlament dnes schválil návrh zákona, ktorý zahrňuje časť reforiem požadovaných veriteľmi, vláda však má aj naďalej problém dotiahnuť do konca citlivejšie otázky, ktorými veritelia podmieňujú uvoľnenie ďalšej tranže z tretieho záchranného programu.

slovakia

left justify in out

Dnes schválený balík reforiem rieši viaceré oblasti, od daní cez energetiku až po dôchodky. V porovnaní s predchádzajúcou legislatívou napríklad upravuje výpočet dôchodkov, odstraňuje prekážky pre predaj najväčšieho gréckeho prístavu a zároveň ruší daňové úľavy pre farmárov.

 

Napriek týmto krokom, ktoré sa od Grécka požadovali, Atény stále nedoriešili mnohé ďalšie citlivé otázky, čo blokuje uvoľnenie 2 miliárd eur z tretieho záchranného programu pre Grécko. Pokrok Atén sa bude hodnotiť na najbližšej schôdzke ministrov financií eurozóny, ktorá sa uskutoční v pondelok 9. novembra. Na nej sa rozhodne, či majú Atény nárok na získanie ďalších peňazí.

 

Grécko a veritelia sa napríklad nevedia zhodnúť na riešení problému spojeného s nesplácaním hypoték. Vláda sa obáva, aby kvôli tomu príliš veľký počet Grékov neprišiel o strechu nad hlavou. Ďalším problémom je aj zvýšenie daní v oblasti súkromného školstva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies