Na tenisových kurtoch v americkom Indian Wells sa vyrojili včely, keď Alcaraz porazil Zvereva

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 17:15 • 2 min
Na tenisových kurtoch v americkom Indian Wells sa vyrojili včely, keď Alcaraz porazil Zvereva

INDIAN WELLS - Carlos Alcaraz dostal bodnutie do čela, keď sa roj včiel vyrojil počas štvrťfinále v Indian Wells proti Alexandrovi Zverevovi.

slovakia

left justify in out

Rozhodca Mohamed Lahyani bol nútený prerušiť hru v treťom zápase, keď včely vtrhli na kurty v Kalifornii. Zápas bol odložený o hodinu a 40 minút, pokým obhajca titulu Alcaraz vyhral 6-3 6-1.

"Určite najneobvyklejší zápas, aký som kedy vo svojej kariére odohral," povedal potom wimbledonský šampión Alcaraz. "Videl som okolo nejaké včely, ale myslel som si, že je to len zopár z nich. Ale videl som oblohu a tisícky lietali, zapichnuté do mojich vlasov, a išli ku mne. Bolo to šialené, snažil som sa od nich držať ďalej od seba, ale bolo to nemožné. Trochu sa ich bojím. Musel som zostať v bezpečí a všade som behal," dodal.

Včely upútala najmä spidercam - televízna kamera, ktorá sa nad ihriskom pohybuje na kábloch.

Keď hráči opustili ihrisko a diváci boli premiestnení z jedného rohu tribúny, prišiel turnajový včelár.

Včelár použil vákuový vysávač na vysávanie včiel z kamery do klietky, aby mohli byť neskôr vypustené - a zdá sa, že to problém vyriešilo.

Avšak pár včiel pokračovalo v obťažovaní svetovej dvojky Alcaraza pri jeho návrate, a tak bol včelár znovu povolaný.

Vstúpil na kurt za jásavého prijatia, aby sprejoval výsledkovú tabuľu, a potom sa vrátil späť cez dav, kde si s divákmi vymieňal high five a pózoval na selfie.

"Toto územie, obzvlášť v tomto období roka, môže byť dobrým miestom pre včely, keďže všetky kvety kvitnú a rozkvitajú," uviedli organizátori turnaja vo vyhlásení. "Okrem toho môžu byť včely priťahované nízkofrekvenčnými zvukovými vlnami a hudobnými basmi, pretože cítia vibrácie a sú priťahované do týchto miest," dodali.

Alcaraz sa v sobotňajšom semifinále stretne so šampiónom Australian Open Jannikom Sinnerom, ktorý neprehral už 19 zápasov.

"Neviem, ako sa postavím k zápasu," dodal Alcaraz.

"Je to momentálne bezpochyby najlepší tenista na svete. Určite to bude najťažší zápas, ktorý tento rok odohrám," vyjadril sa o súperovi Alcaraz.

Sinner predtým predĺžil svoju víťaznú sériu na 19, keď porazil českého hráča Jiřího Lehečku 6-3 6-3.

Svetová trojka Sinner naposledy okúsil porážku na minuloročnom turnaji ATP Tour Finals, kde vo finále prehral s Novakom Djokovičom, a užil si perfektný štart do sezóny 2024.

Jeho víťazná séria zahŕňa prelomový grandslamový titul v Austrálii v januári spolu s triumfom v Rotterdame minulý mesiac.

Americký 17. nasadený Tommy Paul si udržal nervy, aby porazil nórskeho deviateho nasadeného Caspera Ruuda 6-2 1-6 6-3 a po prvý raz sa dostal do poslednej štvorky kalifornského turnaja. Narazí na vicemajstra Australian Open Daniila Medvedeva, ktorý zdolal siedmeho dánskeho hráča Holgera Runeho 7:5 6:4.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBC / Russell Fuller, Foto: Reuters / USA Today Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies