Heger: Na pomoc občanom sme dali takmer desať miliárd, chceme pokračovať v rozvoji a stabilite

NETKY.SK • 6 August 2022, 14:37 • 2 min
Heger: Na pomoc občanom sme dali takmer desať miliárd, chceme pokračovať v rozvoji a stabilite

BRATISLAVA - Predseda vlády sa v najnovšom vyjadrení dotkol vecí, ktoré považuje za najlepšie pre občanov.

slovakia

left justify in out

Všetci asi čakali, že sa premiér vyjadrí k ostrým vyjadreniam, ktoré zazneli včera na domácej politickej scéne, na sociálnej sieti, ale zverejnil úspechy vlády. Možno práve takto sa rozhádaným politikom z vládnej koalície snažil prihovoriť, aby si uvedomili, čo je dôležité.

 

Do vlády sme išli s cieľom vybudovať prosperujúce Slovensko, ktorého ekonomika a životná úroveň nebude výsadou len niektorých regiónov. Je v našom záujme prilákať do našej krajiny atraktívnych investorov a zamestnávateľov. Za dva roky sa nám podarilo dosiahnuť výborné výsledky," začal svoj status Eduard Heger. 

 

Z domova: Šeliga ostro o Sulíkovi aj Matovičovi, napriek tomu vyzýva na dohodu: Ide o záchranu našej krajiny!

 

img

 

Automobilky a priemysel

 

Eduard Heger vyzdvihol najmä zmeny v priemysle. 1 mld. eur investuje nemecký Volkswagen do svojho podnikania na Slovensku;

1,2 mld. eur investuje švédske Volvo na východe Slovenska, pričom zamestná 3 300 ľudí a ďalšie tisíce si nájdu práce u jeho dodávateľov; 180 mil. investuje automobilka Stellantis do rozšírenia výroby pri Trnave," vymenoval premiér a dodal:„Investorom vytvárame aj podmienky a budujeme priemyselné parky: Valaliky pri Košiciach, v Rimavskej Sobote a pripravujeme nový priemyselný park pri Sabinove."

 

Zo sveta: Šéfka AI na Ukrajine: Amnesty International sa spreneverila svojim hodnotám a šíri dezinformácie

 

img

 

Vízie

 

„Našou víziou je moderná a inovatívna krajina, do ktorej pritiahneme naspäť aj šikovných Slovákov, ktorí hľadajú uplatnenie v zahraničí. Z Plán obnovy a odolnosti SR je takmer 740 miliónov určených práve na podporu vedy, výskumu a inovácií, ktoré tiež pomôžu podnikaniu a napredovaniu ekonomiky," pokračoval predseda vlády. 

 

Premiér taktiež zdôraznil, že sa jeho vláde podarilo zlepšiť aj výber DPH a „poctiví podnikatelia čoraz menej doplácajú na tých nepoctivých. Výber DPH bol v roku 2021 najlepší za posledných 17 rokov,"  napísal  a dodal, že za najväčší úspech považuje, že sa koalícii „​podarilo ochrániť ekonomiku a domácností."

 

img

 

Eduard Heger taktiež uviedol, že na pomoc do ekonomiky, podnikateľom a občanom vláda investovala takmer desať miliárd eur a nezamestnanosť je najnižšia od začiatku pandémie. 

 

Toto sú výsledky našej práce, ktoré sa nám podarili v najťažších časoch modernej histórie. Máme odhodlanie v nej pokračovať a dať Slovensku to, čo si zaslúži. Rozvoj a prosperitu," napísal na záver svojho vyjadrenia predseda vlády. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona