Americký oskarový herec Sean Penn bude súčasťou ukrajinského vojnového filmu

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 10:45 • 2 min
Americký oskarový herec Sean Penn bude súčasťou ukrajinského vojnového filmu

Oscarový herec Sean Penn stvárni zvukového inžiniera, ktorý sa nechtiac stane svedkom vypuknutia vojny v antologickom filme Vojna očami zvierat. Film bude mať 9 častí a bude premietať vojnu z pohľadov rôznych zvierat.

slovakia

left justify in out

Oscarový herec a proukrajinský aktivista Sean Penn sa prihlásil k účinkovaniu v ukrajinskej filmovej dráme War Through the Eyes of Animals (Vojna očami zvierat). Film je deväťdielnou antológiou v réžii deviatich ukrajinských filmárov, ktorá rozpráva príbeh vojny na Ukrajine cez pohľady rôznych zvierat zachytených v konflikte. Myroslav Slaboshpytskyi, uznávaný ukrajinský režisér filmu The Tribe (2014) bude režírovať deviatu a poslednú časť, v ktorej sa Penn predstaví ako americký zvukový inžinier, ktorý sa nechtiac stane svedkom vypuknutia vojny, keď 24. februára 2022 Rusko začalo svoju inváziu na Ukrajine. Natáčanie segmentu je naplánované na Ukrajine a v Los Angeles v lete 2023.

 

img

plagát filmu Vojna očami zvierat

 

Sean Penn bol otvoreným podporovateľom Ukrajiny od začiatku vojny. Dvojnásobný držiteľ Oscara bol na Ukrajine a nakrúcal dokument pre Vice Studios, keď vypukla vojna. Film, ktorý režírovali spolu s Aaronom Kaufmanom, bol pôvodne zamýšľaný ako pohľad na herca a komika Volodymyra Zelenského, z ktorého sa stal ukrajinský prezident. Keď mal film tento rok premiéru na filmovom festivale v Berlíne, Penn využil príležitosť a vyzval západné vlády, aby poskytli Ukrajine väčšiu vojenskú podporu.

 

„Som úplne nadšený, že som súčasťou tohto filmu. Je pre mňa veľkou cťou spolupracovať s neuveriteľným hercom a výnimočnou osobou a jedným z najväčších priateľov Ukrajiny, Seanom Pennom,“ povedal Myroslav Slaboshpytskyi. „Bol s nami počas útoku 24. februára a hlboko skúma vojnu a Ukrajinu vo svojom dokumentárnom filme. Jeho podpora je pre nás neoceniteľná."

 

img

ukrajinský filmový režisér Myroslav Slaboshpytskyi

 

Filmovú drámu Vojna očami zvierat produkujú ukrajinské produkčné spoločnosti SOTA Cinema Group a Kleos Art, pričom producentmi Oleg Kokhan a Oleksiy Makukhin.

 

„Všetky príbehy v našej filmovej antológii sú založené na skutočných udalostiach,“ poznamenal Kokhan, „A je pre nás rozhodujúce, aby umelci kalibru Seana Penna nielen uznávali desivú realitu, ktorú zobrazujeme, ale tiež prispievali svojimi hlasmi. To zdôrazňuje význam témy filmu 'ekocídy' na Ukrajine. Každá guľka, každý kúsok rakety a každá kvapka znečisteného paliva, ktorá znečisťuje našu zem predstavuje chemickú zbraň, ktorá ničí náš ekosystém. Sean Penn bol osobným svedkom situácie na Ukrajine, takže nebolo potrebné presvedčiť ho o dôležitosti tejto témy. Patrí do vybranej skupiny hviezd, ktorá bezvýhradne podporuje veci, v ktoré verí a je pripravená konať," uviedol tiež Kokhan.

 

Vojna očami zvierat by mala vyjsť v zime 2023/2024. Trailer k filmu si môžete pozrieť nižšie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies