Grécko vykázalo primárny prebytok rozpočtu 4,35 miliardy

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:33 • 2 min
Grécko vykázalo primárny prebytok rozpočtu 4,35 miliardy

ATÉNY - Grécko zaznamenalo za prvých jedenásť mesiacov roka primárny prebytok rozpočtu centrálnej vlády v sume 4,35 mld. eur, čím prekonalo pôvodný vládny cieľ.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov gréckeho ministerstva financií zverejnených v utorok. Vláda pritom mala pôvodne za cieľ dosiahnuť primárny prebytok v objeme 2,65 mld. eur. K lepšiemu výsledku prispeli predovšetkým nižšie výdavky.

 

Rozpočet centrálnej vlády nezahŕňa rozpočet systému sociálneho zabezpečenia, ani rozpočty regionálnych samospráv. Údaje sa tiež líši od tých, ktoré sledujú medzinárodní veritelia Grécka, naznačujú však stav financií v krajine. Daňové príjmy v sledovanom období dosiahli výšku 41,04 mld. eur, čo je o 1,35 mld. eur menej ako plánovaných 42,39 mld. eur. Rozpočtové výdavky však dosiahli 42,48 mld. eur, čo bolo 2,34 mld. eur menej ako plán. Primárna bilancia rozpočtu nezahŕňa ani náklady na obsluhu dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies