Grécko uhradilo MMF 450 miliónov eur v termíne

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:58 • 2 min
Grécko uhradilo MMF 450 miliónov eur v termíne

ATÉNY - Grécko splnilo svoj sľub a uhradilo Medzinárodnému menovému fondu (MMF) splátku z úveru v hodnote zhruba 450 miliónov eur. Oznámila to agentúra DPA, ktorá sa odvolala na informácie agentúry Athens News Agency citujúcej zdroje z gréckeho ministerstva financií.

slovakia

left justify in out

Grécko záväzok splnilo napriek tomu, že bojuje s časom a nevyhnutne potrebuje čo najrýchlejšie sa dohodnúť s medzinárodnými veriteľmi na uvoľnení zvyšných 7,2 miliardy eur zo záchranného úveru. Krajine sa rýchlo míňa hotovosť a bez ďalšej finančnej podpory zvonka bude štátna kasa čoskoro prázdna. Ekonómovia očakávajú, že ak sa Grécko nedohodne s veriteľmi do konca apríla, bude musieť oznámiť bankrot. Spomínanú čiastku však Atény budú môcť získať až potom, čo predložia veriteľom dôveryhodný zoznam reforiem, ktorý veritelia aj schvália.

 

Medzitým grécky premiér Alexis Tsipras pokračuje v návšteve Moskvy. Európski lídri čakali, či Tsipras nepožiada počas stredajších rokovaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom (8.4.) o pomoc. Putin však uviedol, že grécky premiér o žiadnu finančnú injekciu Moskvu nežiadal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies