Grécko sa chce na trhy s dlhopismi vrátiť budúci rok

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:35 • 2 min
Grécko sa chce na trhy s dlhopismi vrátiť budúci rok

LONDÝN - Grécko plánuje, že sa vráti na trhy s dlhopismi v druhej polovici budúceho roka. V utorok to vyhlásil grécky minister financií Euclid Tsakalotos.

slovakia

left justify in out

 Krajina, ktorá sa v tomto roku nebezpečne priblížila k odchodu z eurozóny, sa napokon s veriteľmi dohodla treťom záchrannom programe. Dlhopisy určené súkromným investorom Grécko neemitovalo od júla 2014. Tsakalotos sa v utorok podľa vlastných slov stretol aj so zástupcami hedžových fondov a hovorili o mnohých otázkach, vrátane návratu na trhy.


"Existuje množstvo investorov, ktorí by boli ochotní investovať, straší ich však grexit a to, že záchranný program by nemusel fungovať,“ povedal minister. Medzinárodní veritelia sľúbili Grécku dlhovú úľavu v prípade, že krajina dodrží podmienky záchranného programu. "Nedosiahneme dohodu o dlhových úľavách pred Vianocami,“ uviedol Tsakalotos.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies