Grécke podniky a sektor turizmu žiadajú rýchle uzavretie dohody o otvorenie bánk

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 16:56 • 2 min
Grécke podniky a sektor turizmu žiadajú rýchle uzavretie dohody o otvorenie bánk

ATÉNY - Grécke podniky a sektor cestovného ruchu sa obávajú "explózie nezamestnanosti", ak sa vláde nepodarí čo najskôr dosiahnuť dohodu s veriteľmi a otvoriť banky. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V spoločnom liste adresovanom gréckej vláde päť asociácií vyzvalo premiéra Alexisa Tsiprasa, aby neriskoval pozíciu krajiny v eurozóne. "Ak sa urýchlene neobnoví likvidita a vďaka nej aktivita firiem, dôjde k výbuchu nezamestnanosti. Ten bude skutočne dramatický a vymaže všetky doterajšie obete, ktoré Gréci za posledných päť rokov priniesli," uvádza sa v liste.

 

Nezamestnanosť v Grécku dosahuje vyše 25 % a v prípade mladých vo veku do 24 rokov je bez práce každý druhý Grék. Kríza a úsporné opatrenia zlikvidovali približne milión pracovných miest, z toho väčšinu v súkromnom sektore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies