Grécka vláda nariadila štrajkujúcim vodičom do 24 h vrátiť sa do práce

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:53 • 2 min
Grécka vláda nariadila štrajkujúcim vodičom do 24 h vrátiť sa do práce

Grécka vláda nariadila štrajkujúcim vodičom do 24 h vrátiť sa do práce

slovakia

left justify in out

img

Grécka vláda dnes využila nariadenie o civilnej mobilizácii, na základe ktorého nariadila štrajkujúcim vodičom cisterien a nákladných áut, aby sa vrátili do práce. Urobila tak v 3. deň štrajkov, ktoré spôsobili zatvorenie väčšiny benzínových čerpadiel. Štrajk totiž už začal ohrozovať dodávky liekov a potravín.
      "Štrajk spôsobil vážne narušenie chodu hospodárstva a verejného života a ohrozuje zdravie obyvateľstva, keďže už zasiahol zásobovanie pohonnými látkami, potravinami a liekmi," oznámil hovorca vlády Jorgos Petalotis. Vodiči majú teraz 24 hodín na to, aby sa vrátili do práce, inak im hrozí väzenie a strata licencie.
      Zástupca odborov vodičov Spyros Kapetanios však vláde odkázal, že sa nariadeniu neprispôsobia. "Neustúpime. Ak chcú, môžu prísť a zobrať si autá," povedal Kapetanios.
      Šoféri protestujú proti zmene licenčných pravidiel, ktoré sa majú zosúladiť s európskymi pravidlami. Ich liberalizácia je súčasťou gréckeho úsporného programu a podmienkou na získanie ďalšej splátky z úveru od členov eurozóny a Medzinárodného menového fondu.
      Do štrajku sa podľa gréckych médií zapojilo približne 35.000 vodičov. Vyčítajú vláde, že s nimi neprediskutovala detaily návrhu o liberalizácii, v rámci ktorej chce otvoriť tento sektor konkurencii z Európskej únie.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies