Afganská polícia prekazila útok samovražedného atentátnika

NETKY.SK • 23 December 2021, 15:54 • 2 min
Afganská polícia prekazila útok samovražedného atentátnika

KÁBUL - Afganská polícia prekazila vo štvrtok útok samovražedného atentátnika, ktorý sa chcel odpáliť pri vstupe na ústredné pasové oddelenie v afganskej metropole Kábul.

slovakia

left justify in out

Pri policajnej operácii došlo k výbuchu, pri ktorom sa zranilo niekoľko ľudí. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA. Podľa afganského ministerstva vnútra policajti útočníka zastrelili.

 

img

 

Ako uvádzajú agentúry DPA a Reuters s odvolaním sa na tamojšie úrady, štvrtky sú na pasových oddeleniach vyhradené pre členov afganského vládneho hnutia Taliban, ktorí si vtedy môžu prednostne vybaviť cestovné doklady.

 

Od polovice augusta, keď Taliban prevzal moc v Afganistane, vzrástol počet útokov páchaných džihádistami z afganskej odnože IS, čo vyvolalo obavy z vypuknutia rozsiahlejšieho konfliktu medzi oboma súperiacimi militantnými skupinami.

 

Prečítajte si: Afganci žiadali pred ambasádou USA uvoľnenie zmrazených miliárd

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies