Graham Moore pripravuje seriál o vypuknutí epidémie

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 09:32 • 2 min
Graham Moore pripravuje seriál o vypuknutí epidémie

LOS ANGELES - Americký scenárista Graham Moore pripravuje pre televíziu NBC nový seriál. Zatiaľ nepomenovaný projekt predstavuje pre držiteľa Oscara za adaptovaný scenár životopisnej drámy Kód Enigmy (2014) debut v úlohe tvorcu televízneho seriálu. Séria ponúkne 10 epizód, ktoré nakrúti Marc Forster, známy pre snímku Svetová vojna Z (2013).

slovakia

left justify in out

Titul má byť pohľadom na vypuknutie nákazy, ktorá hlavných hrdinov prinúti ísť do extrémov a tak odhaliť to najlepšie a najhoršie, čo ľudstvo vie ponúknuť. Po tom, čo jedna zo ženských postáv začne prejavovať záhadné symptómy, sa ona a jej blízki ocitnú uprostred epidémie s celosvetovými následkami. V inej časti sveta zasa agent FBI vyšetruje teroristický útok, ktorý ho dovedie na pokraj šialenstva. Nie je zatiaľ známe, kto sa v seriáli predstaví. Moore a Forster sa na projekte budú podieľať aj ako výkonní producenti.


Graham Moore sa stal známy vďaka filmu Kód Enigmy (2014), pre ktorý napísal scenár podľa knihy Alan Turing: The Enigma (1983), za čo mu udelili Oscara. Podieľal sa aj na krátkometrážnych snímkach Pirates vs. Ninjas (2005) či The Waiting Room (2008) alebo seriáli 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím (2009 - 2010).


Marc Forster okrem spomínaného hororu Svetová vojna Z režíroval filmy Ples príšer (2001), Hranice života (2005), Horšie to už nebude (2006), Majster šarkanov (2007) či Quantum of Solace (2008). Za snímku Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004) ho nominovali na Zlatý glóbus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies