Gorosito prestúpil z Getafe do Albacete

NETKY.SK • 27 Január 2018, 12:00 • 2 min
Gorosito prestúpil z Getafe do Albacete

ALBACETE - Niekdajší obranca slovenských futbalových klubov FK Senica a Slovan Bratislava Nicolás Ezequiel Gorosito v priebehu zimného prestupového obdobia zmenil pôsobisko. Z tímu účastníka najvyššej španielskej súťaže Primera División Getafe CF prestúpil o úroveň nižšie do tímu Albacete Balompié. Informovala o tom oficiálna stránka hráčovho nového zamestnávateľa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Santa Fe vlastní aj slovenský pas, čo funkcionári Albacete uvítali. "Je veľmi dôležité, že sa nepočíta za mimoeurópskeho hráča. V Segunda División totiž môžu nastúpiť iba dvaja hráči z krajín mimo Európskej únie," vyhlásil športový riaditeľ klubu Nicolás Rodríguez.

Gorosito v tejto sezóne nastúpil v jedinom súťažnom stretnutí. V Copa del Rey sa predstavil na ihrisku Deportiva Alavés. Od účinkovania v Albacete si sľubuje predovšetkým väčšiu hernú vyťaženosť. "Naplno trénujem a som pripravený hrať," povedal skúsený obranca, ktorý v minulej sezóne patril k pilierom Getafe a 22 odohranými zápasmi prispel k postupu do La Ligy.

Albacete je v doterajšom priebehu ročníka 2017/2018 až na 16. mieste v ligovej tabuľke, stráca však len deväť bodov na 6. pozíciu znamenajúcu baráž o postup do najvyššej súťaže. "Sezóna je veľmi dlhá. Stačí, ak vyhráte dve alebo tri stretnutia a ste hore. Naopak, ak prehráte, razom sa ocitnete dole. Musíme tvrdo pracovať každý jeden deň," doplnil Gorosito, ktorý si debut za Albacete môže odkrútiť už v sobotňajšom dueli proti Alcorcónu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies