Google vytlačil vyhľadávací portál AltaVista: Dnes ukončil svoju činnosť

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 07:29 • 2 min
Google vytlačil vyhľadávací portál AltaVista: Dnes ukončil svoju činnosť

NEW YORK - Internetový vyhľadávací portál AltaVista dnes oficiálne ukončil svoju činnosť. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie americkej spoločnosti Yahoo, ktorá značku vlastnila od roku 2003.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť oznámila zánik portálu minulý mesiac na svojej sociálnej sieti Tumblr. Počítačový expert Danny Sullivan prirovnal osud portálu k bystrému dieťaťu, ktoré však jeho rodičia zanedbali. "Ľudia ťa nechceli opustiť. Napriek novinkám, z ktorých niektoré od teba skopíroval Google, si s touto firmou nedokázal držať krok," napísal Sullivan na svojom blogu.

AltaVista vznikol v roku 1995, tri roky pred založením Googlu, ktorý ho začiatkom nového tisícročia zatienil svojimi inováciami. Po tom, ako ho v júli roku 2003 kúpil Yahoo, začala popularita portálu AltaVista výrazne klesať.

V skutočnosti sa jeho úpadok začal vtedy, keď sa svojimi funkciami priblížil portálu Yahoo, teda odštartoval celú škálu online služieb namiesto toho, aby sa sústredil na svoje pôvodné poslanie, ktorým bolo vyhľadávanie údajov na internete. Yahoo je momentálne tretím najpoužívanejším vyhľadávacím portálom v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies