Good Angels nastúpi v stredu proti domácemu Olympiakosu v boji o druhú priečku

NETKY.SK • 8 November 2016, 16:20 • 2 min
Good Angels nastúpi v stredu proti domácemu Olympiakosu v boji o druhú priečku

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia v stredu na svoj tretí zápas v D-skupine Európskeho pohára FIBA. Na palubovke gréckeho družstva Olympiakos Pireus im pôjde o cenné body, keďže práve tento tím sa ukazuje ako najväčší konkurent Košičaniek v boji o druhú postupovú priečku.

slovakia

left justify in out

Hráčky trinásťnásobného slovenského majstra vstúpili do EP FIBA domácim víťazstvom nad Miškovcom, ale potom prehrali na palubovke tureckého Yakin Dogu Üniversitesi 46:70. Výsledok bol podľa trénera Petra Jankoviča až zbytočne krutý. "Túto prehru musíme hodiť za hlavu. Dôležité zápasy sú ešte len pred nami a my do nich musíme ísť s čistou, víťazne naladenou mysľou," poznamenal pre klubovú stránku Good Angels generálny manažér Daniel Jendrichovský.

 

Pred zápasom v Turecku sa tréner Peter Jankovič vyjadril, že tím Yakin Dogu má o niečo kvalitnejší káder než Olympiakos, ale to neznamená, že to Košičanky budú mať v Grécku ľahké. Skôr naopak. Hráčky Olympiakosu majú za sebou v EP FIBA dva zápasy s tesnými výsledkami. Najskôr doma výsledkom 53:55 podľahli Yakin Dogu, potom vyhrali v Miškovci 61:60.

 

"Pre mňa je šokom, že Olympiakos Pireus takpovediac vstal z mŕtvych. Smerujú tam viaceré výborné hráčky, vrátane Lynetty Kizerovej, ktorá hrala aj u nás. Na jednej strane ma teší, že budeme mať silných súperov, na druhej to znamená, že boj o dve postupové miesta bude veľmi zaujímavý," poznamenal Jendrichovský ešte pred začiatkom súťaže.

 

Vzhľadom na vývoj v D-skupine to naozaj vyzerá na súboj o druhé postupové miesto medzi Olympiakosom a Good Angels, takže ich stredajší zápas bude veľmi dôležitý.

 

Priebežná tabuľka D-skupiny:

 

1. Yakin Dogu Üniversitesi 2 2 0 125:99 4

2. Olympiakos Pireus 2 1 1 114:115 3

3. GOOD ANGELS KOŠICE 2 1 1 128:137 3

4. Aluinvent Miškovec 2 0 2 127:143 2

 

Zostávajúci program Good Angels Košice v D-skupine EP FIBA:

 

9. novembra, Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels

30. novembra, Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels

8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies