Gonda v týchto dňoch testuje na Red Bull Ringu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:03 • 2 min
Gonda v týchto dňoch testuje na Red Bull Ringu

SPIELBERG - Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda absolvuje počas prebiehajúcej sezóny formulového šampionátu GP3 tretie oficiálne testovanie. V utorok 7. a v stredu 8. júna sa motory špičkových monopostov po takmer mesiaci rozozvučia v rakúskom Spielbergu.

slovakia

left justify in out

Gonda si zajazdí na okruhu Red Bull Ring po prvý raz. Počas dvojdňových testov dostane šancu zoznámiť sa s okruhom, ešte viac sa zžiť s novým monopostom Dallara GP3/16 (šesťvalcový motor s objemom 3,4 l a výkonom 400 koní), nájsť s tímom optimálne nastavenia pre túto trať v rôznych podmienkach a limity opotrebovania pneumatík. Pirelli pre toto testovanie dodalo mäkkú zmes (soft) a jazdci budú môcť použiť maximálne päť nových súborov.
Cenné skúsenosti z testov na Red Bull Ringu sa budú Gondovi hodiť už počas prvého júlového víkendu, keď sa uskutoční druhé podujatie tohto ročníka GP3, a to v tradičnej pozícii sprievodného podujatia formuly 1. V 24-člennom štartovom poli nebude chýbať ani banskobystrický rodák reprezentujúci okrem slovenského motorizmu aj farby švajčiarskeho tímu Jenzer Motorsport.

 

"Je paradoxné, že Red Bull Ring je jedným z okruhov blízko Slovenska a ešte som na ňom nejazdil. Preto je dobré, že pred pretekmi na tejto trati mám šancu zoznámiť sa s ňou. Po Barcelone to vyzerá tak, že za špicou zaostávame len o pár desatín, čo ma veľmi teší. Tento rozdiel sa budem snažiť naďalej skracovať a opäť sa viac zžívať s autom. Formula je nová, takže na programe máme okrem pretekových simulácií a štandardných testovacích jázd aj testovanie technickej stránky. Verím, že nič nebude prekážať tomu, aby sme najazdili čo najviac kilometrov," povedal Gonda v tlačovej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies