Glváč zbavil mlčanlivosti osem tajných agentov

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 22:09 • 2 min
Glváč zbavil mlčanlivosti osem tajných agentov

BRATISLAVA - Minister obrany SR Martin Glváč zbavil mlčanlivosti osem bývalých aj aktívnych agentov, ktorí by mohli vypovedať v kauze o údajnom tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia TA3 vo svojej relácii Hlavné správy. Spravil tak po tom, ako ho o to v stredu požiadala Národná kriminálna agentúra. "Týkalo sa to ôsmich osôb v štyroch rôznych skutkoch, a v tom rozsahu, ako som bol požiadaný, som okamžite konal a včera som zbavil týchto osem ľudí mlčanlivosti," povedal minister pre TA3. Či sú medzi nimi aj autor pôvodnej správy Vladimír Suchodolinský a plukovník v zálohe Ivan Macko, Glváč povedať nechcel.

TA3 ďalej informovala, že pre kauzu by mala na budúci týždeň zasadať aj bezpečnostná rada štátu. TA3 tiež informovala, že bývalý šéf vojenskej rozviedky Roman M. so sťažnosťou proti obvineniu pre trestný čin ohrozovania dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti neuspel. Prokurátor uvalil na prípad malé embargo, uvádza TA3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies