Gitarista Jim Voxx pracuje na sólovom albume Lemmyho z Motörhead

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 16:37 • 2 min
Gitarista Jim Voxx pracuje na sólovom albume Lemmyho z Motörhead

BRATISLAVA - Gitarista a producent Jim Voxx, známy z nemeckej kapely Skew Siskin, pracuje na sólovom albume zosnulého anglického hudobníka Lemmyho z už nefungujúcej skupiny Motörhead. Muzikant to prezradil v rozhovore pre TotalRock Radio.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti dokončujeme Lemmyho sólový album, no zatiaľ neviem, kedy vyjde. Je to v rukách manažmentu Motörhead, takže to chvíľu potrvá, ale viem si predstaviť, že by sa mohol dostať na trh koncom roka," vyjadril sa producent a dodal, že legendárny spevák zanechal po sebe aj množstvo ďalších nahrávok. 

Voxx takisto prezradil, že na skladbách začali pracovať v roku 2003 v jeho berlínskom štúdiu. "Nahral tiež niekoľko skladieb v Amerike s Daveom Grohlom alebo Reverend Horton Heat a v Londýne zas pracoval so skupinou The Damned. Na všetkých týchto skladbách sme potom pracovali u mňa v Berlíne," uviedol. "Mohol v mojom štúdiu pracovať kedykoľvek potreboval a krok za krokom sa nám podarilo dať dokopy desať skladieb, ktoré mali byť už dávno vonku. No keď Lemmy ochorel, prestali sme na tom robiť. Nahrávanie však stihol dokončiť," objasnil Voxx. 

Ian Fraser "Lemmy" Kilmister zomrel 28. decembra 2015 v Los Angeles, len štyri dni po 70. narodeninách. Skonal v dôsledku agresívnej rakoviny prostaty, o ktorej vedel iba dva dni. Po úmrtí hudobníka Motörhead ukončili činnosť.

 

Kapela sa na hudobnej scéne pohybovala od roku 1975 a na konte má 22 štúdioviek. Medzi jej najznámejšie skladby patria Motörhead, Overkill, Bomber či Iron Fist. Poslednú zostavu kapely tvorili Ian "Lemmy" Kilmister (spev, basgitara), Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies