Premiérov názor na povinné očkovanie

NETKY.SK • 15 December 2021, 09:48 • 2 min
Premiérov názor na povinné očkovanie

BRATISLAVA - Premiér sa zúčastní na summite EÚ a krajín Východného partnerstva, ktorý má riešiť aj pandémiu nového koronavírusu. Nemyslí si však, že v otázke povinného očkovania padne aktuálne celoeurópske rozhodnutie či nariadenie.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) je za povinné očkovanie. "Smer je zadaný a ideme po ňom," uviedol. Reagoval tak na otázky, či bude toto riešenie presadzovať. Slovenská vláda už prijala uznesenia na vypracovanie právnych analýz jednotlivých možností povinného očkovania. Heger to vníma to ako signál, že partneri problematiku chápu a že táto cesta musí mať otvorené dvere.

 

img

 

Európsky summit sa bude okrem pandémie venovať aj situácii na Ukrajine a možnej eskalácii konfliktu s Ruskou federáciou. "Ukrajina je pre nás dôležitý partner," uviedol a poukázal aj na rozbehnutú vzájomnú spoluprácu. Nevyhnutná je podľa neho aktuálne deeskalácia a riešenie situácie v rovine dialógov. Čo sa týka situácie na poľských hraniciach a v Bielorusku poznamenal, že treba udržať sankcie voči Bielorusku. Podčiarkol potrebu koordinovaného postupu EÚ a boja za demokratické princípy. Občania Bieloruska o to podľa neho záujem majú.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger a Emmanuel Macron diskutovali o spoločných záujmoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies