Giorgio Marchetti: Osem nových tímov a komplikovaný formát nemá negatívny dopad na turnaj

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 16:44 • 2 min
Giorgio Marchetti: Osem nových tímov a komplikovaný formát nemá negatívny dopad na turnaj

PARÍŽ - Súťažný riaditeľ Európskej futbalovej únie (UEFA) Giorgio Marchetti nepociťuje pokles kvality zápasov na finálovom turnaji majstrovstiev Európy pri zvýšenom počte účastníkov skupinovej fázy.

slovakia

left justify in out

EURO 2016 sú premiérovými majstrovstvami Európy s 24 účastníkmi v skupinovej fáze. "Osem nových tímov a komplikovaný formát nemá negatívny dopad na turnaj. Sme pozitívne prekvapení. Skupiny zostávajú otvorené a tímy potrebujú vyhrávať, ak chcú postúpiť medzi najlepších 16," povedal Marchetti.

 

Zástupca UEFA neočakáva v záverečných súbojoch kalkulovanie v zápasoch: "Mnoho tímov potrebuje vyhrať, preto sme v tomto smere pokojní."

 

V doterajších 24 zápasoch padlo len 47 gólov, čo je oproti predošlému turnaju pokles o 13 presných zásahov. Marchetti vyjadril názor, že je to v dôsledku vyrovnaných zápasov, keď len niekoľko z nich bolo rozhodnutých jasne. "Snažíme sa myslieť pozitívne. Veríme, že Chorvátsko aj Rusko budú na turnaji aj v prípade kvalifikovania do ďalšej fázy. Veríme, že už nebudú ďalšie incidenty," povedal Marchetti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies