Germanwings pomohli v deň po katastrofe iné aerolínie, posádky sa môžu rozhodnúť

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 07:04 • 2 min
Germanwings pomohli v deň po katastrofe iné aerolínie, posádky sa môžu rozhodnúť

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká letecká spoločnosť Germanwings, ktorej airbus so 150 osobami na palube havaroval v utorok na juhu Francúzska, umožní zamestnancom vziať si voľno podľa vlastnej vôle. Vyplýva to zo slov predsedu predstavenstva spoločnosti Thomasa Winkelmanna pre štvrtkové vydanie denníkov Express a Kölner Stadt-Anzeiger.

slovakia

left justify in out

"V Düsseldorfe pozná každý každého. Preto vedenie firmy ponechá na rozhodnutie každého, či by v takejto situácii chcel pracovať," cituje Winkelmannove slová dnes večer s predstihom tlačová agentúra DPA.

 

Už v utorok prišli z Nemecka správy o tom, že viaceré posádky Germanwings nenastúpili do služby, v dôsledku čoho došlo na viacerých letiskách v spolkovej republike k zrušeniu plánovaných vnútroštátnych, ale predovšetkým medzinárodných letov do európskych metropol.

 

Germanwings sú podľa Winkelmanna "intaktnou rodinou". V Stuttgarte, Kolíne nad Rýnom a Düsseldorfe zaskočili dobrovoľníci za kolegov, ktorí neboli dostatočne fit na absolvovanie letu.

Pre samotného šéfa Germanwings bol 24. marec najčernejším dňom v jeho živote. Už v utorok sa predseda predstavenstva materského koncernu Lufthansa Carsten Spohr vyjadril, že deň havárie Airbusu bol najčernejším dňom v histórii Lufthansy.

 

Carsten Spohr i Thomas Wimkelmann absolvovali dnes návštevu a tlačovú konferenciu v Barcelone, kde vyjadrili sústrasť pozostalým obetí a celému španielskemu ľudu. Šéf Lutfhansy označil za veľmi ťažko opísateľné a veľmi dojímavé stretnutie, ktoré absolvoval s príbuznými a priateľmi španielskych obetí z havarovaného Airbusu.

 

Spoločnosti Germanwings sa leteckú prevádzku podarilo dnes udržať s pomocou iných leteckých spoločností. Pomohli nielen materská Lufthansa, ale aj Air Berlin, Tuifly a iné aerolínie, ktoré dali k dispozícii svoje stroje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies