George W. Bush: Clinton mal tiež záujem o odstránenie režimu Saddáma Husajna

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 15:20 • 2 min
George W. Bush: Clinton mal tiež záujem o odstránenie režimu Saddáma Husajna

DALLAS – Bývalý americký prezident George W. Bush nemá pocit, že by počas ôsmich rokov v úrade pochybil.

slovakia

left justify in out

V exkluzívnom rozhovore pre pondelkové vydanie denníka Dallas Morning News povedal, že nemá záujem o “ukazovanie prstom či sebaľútosť” aj napriek tomu, že jeho prezidentovanie bolo poznačené viacerými katastrofickými udalosťami, ako boli útoky z 11. septembra 2001 či hurikán Katrina o štyri roky neskôr. Na margo vojen v Afganistane a v Iraku poznamenal, že si za svojimi rozhodnutiami stojí, pričom podotkol, že jeho predchodca v Bielom dome demokrat Bill Clinton mal tiež záujem o odstránenie režimu diktátora Saddáma Husajna. Bush junior počas rozhovoru potvrdil, že ani štyri roky od odchodu z Bieleho domu nemá “spaľujúcu túžbu” sa podrobnejšie vyjadrovať na politické témy, pričom na položenú otázku o ekonomických problémoch obyvateľov odpovedal, aby si najali ekonóma.

“Som si istý, že rozhodnutia boli správne. Som spokojný s tým, čo som spravil. Som spokojný s tým, kým som. Je ľahké zabudnúť, aké to vtedy, keď sa prijímali rozhodnutia, bolo,” povedal Bush, ktorý v januári 2009 opúšťal svoj úrad ako najnepopulárnejší prezident v moderných dejinách USA. Dôvodom boli predovšetkým vojenské útoky na Afganistan a Irak, následné nákladné vojenské misie v oboch krajinách a zlá hospodárska situácia v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies