Genesis Mining ukončí nerentabilné klientske zmluvy

NETKY.SK • 17 August 2018, 12:45 • 2 min
Genesis Mining ukončí nerentabilné klientske zmluvy

REYKJAVÍK – Cloudová služba na ťaženie kryptomien Genesis Mining sa snaží prinútiť niektorých klientov, aby uzatvorili nové kontrakty na päť rokov, alebo im zrušia službu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Islandská spoločnosť vo štvrtok oznámila, že v priebehu dvoch mesiacov ukončí zmluvy uzavreté na dobu neurčitú. Týka sa to tých klientov, ktorí nezarábajú dostatok prostriedkov na pokrytie poplatkov za údržbu, kvôli pretrvávajúcemu poklesu trhu s kryptomenami. Klienti, ktorí si chcú službu používať aj naďalej, musia prejsť na nový prémiový účet.

 

img

 

Ťažba kryptomien je čoraz zložitejšia a energeticky náročnejšia, uviedla spoločnosť, ktorá kvôli tomu musí prehodnotiť svoju politiku. Všetci klienti budú musieť prejsť na päťročný kontrakt bez možnosti predčasného ukončenia. Poplatok za každý bilión hašov za sekundu (TH/s) klesne z 285 dolárov na 180.

 

"Bohužiaľ, Bitcoin je od januára v klesajúcej tendencii, čo v kombinácii s rýchlo rastúcou obtiažnosťou okolo apríla a mája ešte viac znížilo ťažobné výkony. Z tohto dôvodu zmluvy niektorých klientov ťažia menej ako sú denné náklady na údržbu systémov a preto sme pristúpili k 60-dňovému tolerančnému obdobiu, po ktorom budú ukončené všetky kontrakty na dobu neurčitú," vyhlásila spoločnosť Genesis Mining.

 

img

 

Genesis Mining nie je prvou spoločnosťou, ktorá má aj nerentabilných klientov. Spoločnosť Hashflare v júni na svoje Facebook stránke oznámila, že končí s ťažením Bitcoinu a zruší klientske zmluvy z dôvodu, že zisky z ťaženia boli 28 dní po sebe nižšie, ako náklady na údržbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies