Generálny prokurátor Ukrajiny obvinil Nadeždu Savčenkovú z prípravy teroristického činu

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 18:49 • 2 min
Generálny prokurátor Ukrajiny obvinil Nadeždu Savčenkovú z prípravy teroristického činu

KYJEV - V Najvyššej rade Ukrajiny generálny prokurátor Yuriy Lutsenko, oficiálne obvinil poslankyňu Nadeždu Savčenko z prípravy teroristického činu a štátneho prevratu. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Lutsenka, vo veľmi blízkej budúcnosti, do parlamentu bude podané predloženie o odstránení poslaneckej imunity s hrdinkou Ukrajiny Savčenkovou, ako aj za jej následovné zatknutie.


Medzitým sa Savčenko 15. marca vrátila do Kyjeva zo zahraničnej cesty a urobila niekoľko rezonančných vyhlásení novinárom. Predovšetkým uviedla, že osobne videla ako súčasný predseda parlamentu Andrej Parubiy sprevádzal ostreľovačov do budovy hotela "Ukrajina", odkiaľ potom strieľali na protestujúcich vo februári roku 2014, a tiež obvinila generálneho prokurátora Lutsenka zo zatajovania týchto zločinov.

 

"Videla som, ako prišiel modrý minibus, z ktorého vyšli ľudia so zbraňami. Títo ľudia sa teraz nachádzajú v parlamente krajiny. Videla som, ako súčasný predseda parlamentu Parubiy viedol ostreľovačov do hotela "Ukrajina". Lutsenko sa stal generálnym prokurátorom, aby sa tieto zločiny zatajili," vyhlásila národná poslankyňa Savčenková, na improvizovanom brífingu pri dverách Najvyššej rady Ukrajiny v Kyjeve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies