Gavel bol ako tmel, s Bambergom sa nelúči navždy

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:14 • 2 min
Gavel bol ako tmel, s Bambergom sa nelúči navždy

BAMBERG - Výraznú brázdu vyryl v nemeckom basketbalovom klube Brose Baskets Bamberg Anton Gavel. Jeho dres si bývalý slovenský reprezentant obliekal od novembra 2009 a významnou mierou sa podieľal na zisku štyroch majstrovských titulov a troch národných pohárov.

slovakia

left justify in out

V tíme však po neúspešnom ročníku 2013/2014, keď Bamberg ako obhajca bundesligového prvenstva stroskotal hneď v prvom kole play-off, nezostal kameň na kameni.

 

"Chcem hrať na najvyššej úrovni tak dlho, ako to len bude možné. Rád by som sa všetkým v Bambergu poďakoval za podporu, ktorej sa mi od prvého dňa v klube dostávalo. Tie roky boli najkrajšie v mojej doterajšej kariére. Oslavovali sme spolu prenádherné úspechy, aj preto rozhodnutie odísť nebolo pre mňa jednoduché. Ale mám pocit, že nastal čas vyskúšať niečo nové," priznal na internetovej stránke bamberského klubu 29-ročný rozohrávač, ktorý v januári 2013 získal nemecké občianstvo a prišiel o slovenské. 

 

"Anton Gavel bol pre mňa tmel, ktorý držal v posledných rokoch úspešný mančaft v Bambergu pohromade. Sedem získaných trofejí je úzko spojených s jeho menom. Na ihrisku aj mimo neho bol vždy predobrazom odhodlania a motivácie, v tréningovom procese sa z roka na rok zlepšoval. Nepoznám nijakého profesionála, ktorý by bol lepším vzorom pre každého jedného mladého hráča," vyjadril sa v ďakovnej reči športový riaditeľ klubu Wolfgang Heyder.

 

Gavelova kariéra by podľa všetkého mala pokračovať v konkurenčnom klub Bayern Mníchov. Viaceré nemecké médiá už informovali, že košický rodák podpíše zmluvu na dve sezóny. "Ešte nie je nič isté, takže zatiaľ sa k tomu nevyjadrujem," poznamenal pre SITA odchovanec Svitu. Na webe Brose Baskets doplnil: "Nemyslím si, že sa s Bambergom lúčim navždy." 

 

Gavel dosiahol v uplynulej sezóne priemer 12,4 bodu a 3,5 asistencie na jeden duel, medzi najužitočnejšími hráčmi Beko BBL bundesligy obsadil 3. priečku a navyše sa dostal aj do prvého tímu hviezd ligy. 

 

Štvornásobný najlepší basketbalista SR (2005, 2010 - 2012) v minulosti hral v Nemecku za Karlsruhe a Giessen, v Španielsku si obliekal dve sezóny dres Murcie a v Grécku bol rok v Arise Solún. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies