Gatlin nedostane cenu pre najlepšieho za rok 2014

NETKY.SK • 17 Október 2014, 12:22 • 2 min
Gatlin nedostane cenu pre najlepšieho za rok 2014

MONAKO - Justinovi Gatlinovi neprospel rozruch po nominácii na Svetového atléta roka 2014, v ankete IAAF sa nedostal do finálovej trojky.

slovakia

left justify in out

V tejto sezóne nezdolaný americký šprintér nenazbieral za uplynulé dva týždne dostatok hlasov od svojich kolegov, funkcionárov, predstaviteľov federácií a médií. Cenu získa medzi mužmi katarský výškar Mutaz Essa Baršim, nový svetový rekordér v maratóne Dennis Kimetto z Kene alebo francúzsky žrdkár Renaud Lavillenie. Z desiatky nominovaných žien dostali najviac hlasov novozélandská guliarka Valerie Adamsová a dve bežkyne - etiópska vytrvalkyňa Genzebe Dibabová a holandská šprintérka Dafne Schippersová.

 

Gatlinova nominácia narazila na odpor kritikov, ktorí nezabudli na jeho dopingovú minulosť. Gatlin mal v roku 2006 pozitívny test na testosterón. Pôvodne mal dostať osemročný dištanc, napokon si odpykal polovičný. Otvorene sa proti jeho zaradeniu na zoznam postavil nemecký diskár Robert Harting, ktorý sa preto dobrovoľne vzdal šance stať sa najlepším atlétom sveta za rok 2014. Požiadal Medzinárodnú asociáciu atletických federácií (IAAF), aby stiahla jeho meno z 10-člennej ponuky. "Požiadal som IAAF, aby ma škrtla z toho zoznamu. Nominácia je skvelá vec, ale nechcem v nej byť s dopingovým hriešnikom," uviedol Harting. Britský viceprezident IAAF Sebastian Coe tiež vyhlásil, že s Gatlinovou nomináciou má veľký problém. 

 

Víťazov ankety vyberie rada IAAF, ceny im odovzdajú na galavečere 21. novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies