Gašparovič sa stretol s pápežom: Opäť ho pozval na Slovensko

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 10:46 • 2 min
Gašparovič sa stretol s pápežom: Opäť ho pozval na Slovensko

VATIKÁN - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes pri osobnom stretnutí s pápežom Františkom zablahoželal k jeho zvoleniu a odovzdal mu pozdravy od slovenských občanov.

slovakia

left justify in out

Zároveň zopakoval svoje pozvanie na návštevu Slovenska. Tá sa má uskutočniť pri príležitosti 1150. výročia príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na naše územie, 20. výročia vzniku samostatného Slovenska a s tým súvisiacim nadviazaním diplomatických stykov medzi SR a Svätou stolicou. Pápež prezidentovi povedal, že si váži slovenský národ a zároveň vyslovil prosbu, aby sa veriaci na Slovensku zaňho modlili.

Gašparovič sa vo Vatikáne zúčastnil na slávnostnej inauguračnej svätej omši novozvoleného pápeža Františka. Najvyššieho predstaviteľa SR sprevádza minister kultúry Marek Maďarič.

Do Vatikánu sa zišli hlavy štátov z celého sveta, aby boli svedkami prijatia pápežských insígnií novozvolenou hlavou katolíckej cirkvi. V kázni sa Svätý Otec obrátil na prítomných štátnikov s výzvou, nech nedopustia, aby svet sprevádzali známky ničenia a smrti.

Po skončení inauguračnej svätej omše sa Gašparovič podobne ako ďalší hostia stretli s pápežom na osobnej audiencii. Informoval o tom hovorca prezidenta Marek Trubač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies