Gašparovič sa stretne v Prahe s českým prezidentom Zemanom

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 07:47 • 2 min
Gašparovič sa stretne v Prahe s českým prezidentom Zemanom

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič sa dnes na Pražskom hrade stretne s prezidentom Českej republiky Milošom Zemanom. Slovenský prezident Gašparovič je spolu s manželkou na rozlúčkovej oficiálnej návšteve v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúru SITA Elena Bianchi z Tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR, popoludní navštívi prezident Gašparovič Katedrálu sv. Víta, stretne sa s predsedom Senátu Parlamentu ČR Milanom Štěchom. V programe je tiež návšteva Vyšehradu spojená s prehliadkou Baziliky sv. Petra a Pavla a návšteva Vyšehradského cintorína. 

V stredu 28. mája si prezidenti s manželkami položením vencov k soche prezidenta Edvarda Beneša pri Černínskom paláci uctia pamiatku tohto významného štátnika. Na programe je tiež návšteva Inštitútu Václava Klausa, kde sa Ivan Gašparovič stretne s Václavom Klausom a Líviou Klausovou. Následne je naplánované kladenie venca k Národnému pamätníku na Vítkove, stretnutie s predsedom vlády ČR Bohuslavom Sobotkom v Kramárovej vile a návšteva Karlovej univerzity. V stredu slovenský prezident navštívi tiež Zastupiteľský úrad SR v Prahe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies