Gasol 40 bodmi vzal Francúzom nádej na obhajobu ME

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:55 • 2 min
Gasol 40 bodmi vzal Francúzom nádej na obhajobu ME

LILLE - Noc, na ktorú budú spomínať generácie - charakterizoval štvrtkový semifinálový duel Španielsko - Francúzsko na majstrovstvách Európy basketbalistov v Lille oficiálny server šampionátu.

slovakia

left justify in out

V dych berúcej bitke plnej zvratov vzal Pau Gasol domácim nádej na obhajobu titulu zo Slovinska 2013, keď sa pod víťazstvo 80:75 po predĺžení podpísal 40 bodmi a 11 doskokmi. "Vlaňajšok bol pre nás náročný. Na domácom Svetovom pohári náš tím nestačil na francúzsky vo štvrťfinále, ale to sa stáva a súper si to vtedy zaslúžil. Pracoval tvrdšie, my sme boli nevýrazní a zaplatili sme za to. Takže teraz sme chceli vyhrať. Nebola to odplata ani nič také. Dosiahli sme víťazstvo vo veľmi náročnom zápase proti tímu, ktorý bol pred vlastnými fanúšikmi favoritom turnaja. Bol som, samozrejme, extrémne motivovaný, tak ako počas celého šampionátu," povedal 35-ročný pivot Chicaga, ktorý premenil 12 z 21 striel z hry a 16 z 18 trestných hodov.

 

Francúzi premárnili 11-bodový náskok 51:40, ktorý si utvorili v tretej štvrtine. Aspoň predĺženie ratoval 14 sekúnd pred záverečným klaksónom Nicolas Batum vyrovnávajúcou trojkou na 66:66. Ešte 1:27 pred koncom pridanej päťminútovky viedli domáci 75:72, ale potom hrdina večera Gasol sólošnúrou ôsmich bodov strhol víťazstvo na stranu kontinentálnych šampiónov z rokov 2009 aj 2011. "Náš plán sme dokonale plnili 37 minút. Som hrdý na náš tím. Prehra je sklamaním, výkon tímu nie. Pokúsime sa pred našimi priaznivcami získať aspoň bronzové medaily," poznamenal francúzsky kapitán Boris Diaw.

 

Druhé semifinále Srbsko - Litva je v Lille na programe v piatok od 21.00 h. Finále aj duel o 3. miesto sa uskutočnia v nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies