Gareth Bale by mohol hrať za druholigový Cardiff

NETKY.SK • 23 Jún 2022, 13:48 • 2 min
Gareth Bale by mohol hrať za druholigový Cardiff

Bývalý najdrahší futbalista sveta Gareth Bale na konci júna definitívne opustí Real Madrid a bude si hľadať nového zamestnávateľa. Do úvahy prichádza jeho návrat do rodného Cardiffu, ktorý v súčasnosti hráva v druhej najvyššej anglickej súťaži.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad prekvapivá možnosť dáva podľa britských médií zmysel kvôli jesenným majstrovstvám sveta v Katare, kam sa Wales prebojoval po dlhých 64 rokoch a Bale ako reprezentačný kapitán na turnaji nechce chýbať. Cardiff City má spoločný tréningový areál s národnou futbalovou asociáciou, takže Bale by bol pod dohľadom reprezentačných lekárov a fyzioterapeutov. V mužstve z nižšej súťaže by mal navyše mať voľnejší zápasový program.

 

 

Ak sa krídelník rozhodne pre takúto netradičnú kariérnu cestu, bude sa musieť značne uskromniť. V metropole Španielska zarábal týždenne 600 tisíc libier, čo podľa televízie BBC predstavuje viac ako týždennú mzdu všetkých hráčov prvého tímu Cardiffu dohromady. Zástupcovia domácej hviezdy síce kontakt s Cardiffom potvrdili, podľa ich vyjadrenia však rokujú  aj s inými klubmi.

 

Tridsaťdvaročný Bale prestúpil v roku 2013 z londýnskeho Tottenhamu do Realu za, v tom čase rekordných, 100 miliónov eur. S madridským klubom vyhral trikrát domácu súťaž a až päťkrát sa tešil z triumfu v prestížnej Lige majstrov.

 

 

Po odchode Cristiana Ronalda do Juventusu sa mal reprezentant Walesu stať hlavnou ofenzívnou zbraňou madridského veľkoklubu, očakávania však naplniť nedokázal a šancu v útoku využil jeho kolega Karim Benzema, ktorý sa v posledných rokoch vypracoval medzi najlepších kanonierov na svete. O Baleovi sa v minulosti hovorilo aj v súvislosti s faktom, že ani po dlhých rokoch nedokázal zapadnúť medzi spoluhráčov, odmietal sa učiť španielčinu a voľný čas radšej trávil na golfovom ihrisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies