Česko zasiahol silný vietor, bez elektriny sú tisíce domácností!

NETKY.SK • 19 Február 2022, 11:50 • 2 min
Česko zasiahol silný vietor, bez elektriny sú tisíce domácností!

Tisíce domácností na západe a juhu Čiech a v kraji Vysočina zostali bez elektrického prúdu v dôsledku silného vetra, ktorý zasiahol Českú republiku.

slovakia

left justify in out

„Od rána máme päť nových porúch vedenia. Tie v sobotu o ôsmej hodine obmedzovali dodávky pre 1 700 domácností na juhu Čiech a na Vysočine," povedal hovorca energetickej spoločnosti E.ON Roman Šperňák. V Karlovarskom a Plzenskom kraji je bez prúdu približne 26-tisíc domácností. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

 

img

Popadané stromy komplikujú dopravu. Na ceste prvej triedy do stromu narazilo auto pri meste Kaznějov neďaleko Plzne. „Na mieste ošetrili muža. Transport do nemocnice nebol potrebný," povedala hovorkyňa plzenských záchranárov Mária Svobodová. Horšie dopadol mladý vodič pri meste Strážov v okrese Klatovy, ktorého auto sa prevrátilo. Muža museli vyslobodzovať hasiči a so stredne ťažkými poraneniami skončil v nemocnici. Ďalšie auto narazilo do stromu pri obci Bezvěrov v okrese Plzeň-sever a ľahké zranenia utrpela spolujazdkyňa.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies