Galko už má podpisy na schôdzu o odvolaní Glváča, mala by byť v auguste

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:18 • 2 min
Galko už má podpisy na schôdzu o odvolaní Glváča, mala by byť v auguste

BRATISLAVA - Exminister obrany a poslanec Národnej rady SR Ľubomír Galko (SaS) už má potrebných 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej sa chce pokúsiť odvolať šéfa rezortu obrany Martina Glváča (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

K odvolávaniu však nedôjde skôr ako v auguste, keďže viacerí z podporovateľov schôdze sú na dovolenke. Galko sa plánuje so všetkými dohodnúť na postupe.

Chýbajúce podpisy poskytli nezaradení poslanci združení v hnutí Nová väčšina – Dohoda. Rozhodli sa tak preto, že zvolanie mimoriadnej schôdze je podľa Daniela Lipšica jediný spôsob, ako tému tunelovania Vojenského spravodajstva nastoliť v parlamente.

SaS rozhodnutie NOVA privítala. "Zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu budeme koordinovať s poslancami OĽaNO, NOVA a Zsoltom Simonom, teda s tými, ktorí rovnako ako my pokladajú akt odvolávania ministra Glváča za absolútne primeranú reakciu za jeho zlyhania v kauze tunelovania vojenských tajných služieb," reagoval Galko.

Podpisy zbieral Galko už na začiatku júna, nezískal ich však dosť. Najmä členovia Ľudovej platformy okrem Zsolta Simona sa odmietli podpísať. Tvrdili, že ešte neboli vyčerpané všetky možnosti. Namiesto schôdze o odvolaní Glváča presadzovali mimoriadne rokovanie na tému údajného tunelovania. To sa napokon aj konalo, Galko ho označil za čajové. Naďalej trvá na odvolávaní Glváča.

"SaS si uvedomuje, že opozícia nemá dostatok hlasov na odvolanie ministra, ale zároveň si uvedomuje aj to, že správne gestá urobené v správnej chvíli majú nezanedbateľný spoločenský význam. Zlo nesmie byť tolerované. Špinavosti nemôžu byť bez povšimnutia pozametané pod koberec," tvrdia liberáli. Podľa SaS je minister Glváč dôvodne podozrivý z krytia tunelovania vojenských tajných služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies