Gajdoš: Rezort obrany vykoná fyzickú inventúru všetkých druhov munície

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 14:18 • 2 min
Gajdoš: Rezort obrany vykoná fyzickú inventúru všetkých druhov munície

BRATISLAVA - V súvislosti s prípadom odcudzenej munície z vojenského skladu v Trenčíne vykoná rezort obrany fyzickú inventúru všetkých druhov munície vrátane rakiet.

slovakia

left justify in out

Uviedol to po zasadnutí parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť minister obrany Peter Gajdoš. "Predpokladáme, že to bude trvať minimálne pol roka, pretože to je obrovské množstvo munície," povedal. Celá záležitosť je podľa ministra veľmi nepríjemná, ale rezort už pracuje na prijímaní preventívnych opatrení.

 

"Budú prijaté opatrenia na zvýšenie ochrany určených objektov. Vážne zvažujeme stráženie profesionálnymi vojakmi," zdôraznil minister. O prípade bude podľa vlastných slov viac informovať až po ukončení vyšetrovania. "Nerád by som narušil nejakými informáciami priebeh vyšetrovania," dodal Gajdoš.

Rezort obrany na začiatku apríla informoval, že pri výdaji materiálu v Muničnom sklade Ozbrojených síl SR v Trenčíne - Kubrej zistili, že chýba istá časť materiálu.

 

Podľa medializovaných informácií z muničného skladu zmizlo 80 obranných granátov typu F1 a jedenásť ručných protitankových striel. Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Následne prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies