Gáborík vychválil Hudáčka, v pondelok bude fandiť Fínom

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 08:20 • 2 min
Gáborík vychválil Hudáčka, v pondelok bude fandiť Fínom

OSTRAVA - Marián Gáborík vyslovil spokojnosť s výkonom národného tímu v nedeľňajšom dueli B-skupiny MS proti Rusku. Slovenskí hokejisti odohrali s obhajcom titulu veľmi solídnu partiu, napriek tomu vydolovali iba bod za prehru 2:3 po predĺžení a ich šance na postup sú tak stále veľmi malé.

slovakia

left justify in out

"Nadviazali sme na kvalitný výkon proti Fínom a dokázali streliť Rusom dva góly. Myslím si, že náš výkon graduje. Bol to veľmi pekný zápas pre divákov. Máme bod, škoda, že sme nezískali ešte o jeden či dva viac. Stále však žijeme a veríme, že sa dostaneme do štvrťfinále," uviedol skúsený krídelník, ktorý v 50. minúte svojím gólom vyrovnal skóre na 2:2 a dostal zápas do predĺženia. Po krížnom pase od Libora Hudáčka trafil excelentne a Sergej Bobrovskij nemal na jeho strelu nárok. "Snažil som sa nabrať nejakú rýchlosť. 'Hudy' mi to tam pekne hodil, vystrelil som a padlo to tam," opísal situáciu, ktorá viedla k jeho tretiemu gólu na prebiehajúcom šampionáte.

 

Gáborík po zápase vyzdvihol obetavý výkon celého mužstva. "Ako kolektív sme hrali veľmi dobre. Všetky štyri lajny tam nechali srdce a vôľu. Dôležitý gól dal 'Kopec'. Veľmi dobre zachytal Julo Hudáček. Viackrát nás tam podržal v kľúčových situáciách, obaja brankári vychytali veľa kvalitných šancí. Myslím si, že to bol náš najlepší výkon na šampionáte," pochvaľoval si kanonier Los Angeles. Návrat Libora Hudáčka jeho formácii prospel, zdá sa, že s Gáboríkom našli tú správnu "chémiu". "Celkom nám to šlo, nejaké veci boli horšie, ale ako tím sme zahrali dobre. Nemali by sme tak ustupovať pred protihráčmi a viac sa k nim vytiahnuť."

 

Výkon z nedeľňajšieho stretnutia by mal zdvihnúť mužstvu sebavedomie. "Veríme si, že dokážeme hrať proti hocikomu. Naznačili sme to už včera a potvrdili dnes. Nejaké chybičky sa znova zrodili, ale po psychickej aj fyzickej stránke sme na tom veľmi dobre," nechal sa počuť Gáborík. Slováci už však nemajú osud vo vlastných rukách. Ak chcú postúpiť, budú musieť zvíťaziť v záverečnom skupinovom súboji s USA a spoliehať sa na zaváhania Bielorusov, ktorých čakajú ešte zápasy s Fínskom a Nórskom. "Samozrejme, budeme v pondelok fandiť Fínom. Nedokážeme však ovplyvniť, ako budú hrať ostatné mužstvá, musíme sa koncentrovať na náš výkon a naše zápasy," poznamenal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies