Futbalový reprezentant Mihalík sa stal najlepším hráčom zápasu v Tepliciach

NETKY.SK • 12 September 2016, 14:56 • 2 min
Futbalový reprezentant Mihalík sa stal najlepším hráčom zápasu v Tepliciach

TEPLICE - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jaroslav Mihalík prispel jedným gólom k nerozhodnému výsledku Slavie Praha na trávniku FK Teplice v nedeľňajšom večernom stretnutí 6. kola najvyššej českej súťaže.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného krídelníka (nar. 27. júla 1994) poslal nový kormidelník "zošívaných" Jaroslav Šilhavý na trávnik po zmene strán za nepriaznivého stavu 0:1. Bývalý hráč Žiliny sa mu odvďačil za dôveru presným zásahom v 85. min, ktorým dostal pražský tím do vedenia. Center ďalšieho striedajúceho hráča Antonína Baráka na zadnú žrď sa dostal až k slovenskému krídelníkovi, ktorého si domáci nevšímali - a ten z prvej "upratal" loptu do siete. Mihalík sa stal najlepším hráčom duelu. "Tréner chcel, aby som oživil našu hru a dal gól. Myslím si, že mi to vyšlo," uviedol Mihalík, citoval ho web zastupiteľskej spoločnosti CSM-Agency.


Rodák zo Spišskej Novej Vsi skóroval prvýkrát v tejto ligovej sezóne, jeho gól však napokon nestačil v Tepliciach na víťazstvo, pretože v 88. min vyrovnal David Vaněček. "Je to veľká škoda. Mali sme nedeľňajší duel doviesť do víťazného konca. Cez týždeň budeme mať priestor na ďalšie zdokonaľovanie nášho systému. Verím, že najbližšom zápase proti Libercu si pripíšeme tri body," poznamenal optimisticky Jaroslav Mihalík.


Slovenský futbalista pochopiteľne zaregistroval zmenu na poste trénera Slavie Praha, keď Dušana Uhrina ml. vystriedal pred týždňom vo funkcii Jaroslav Šilhavý. "Príprava na duel v Tepliciach vyzerala ináč. S pánom Šilhavým sme nacvičovali veľa nových vecí, napríklad taktiku a systém. Myslím si, že prvý duel s novým hlavným koučom dopadol celkom dobre," vyjadril sa Mihalík a na otázku, v čom bol zápas v Tepliciach iný v porovnaní s predchádzajúcimi stretnutiami, dodal: "Snažili sme sa hrať futbal, presadiť sa kombinačne. Nebolo to iba o nakopávaní lôpt."


Slavia Praha v najvyššej českej futbalovej súťaži figuruje na 10. mieste so šiestimi bodmi (má o zápas menej), Teplice po 6. kole sú na 6. priečke s deviatimi bodmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies