Rakúska polícia si posvieti na ľudí a ich covid pasy. Kontrole sa pravdepodobne nevyhnete!

NETKY.SK • 23 September 2021, 11:7 • 2 min
Rakúska polícia si posvieti na ľudí a ich covid pasy. Kontrole sa pravdepodobne nevyhnete!

VIEDEŇ - Rakúska polícia začala od štvrtka prísnejšie kontrolovať pravosť takzvaných "3G-dokladov" v gastronomických prevádzkach.

slovakia

left justify in out

Policajti kontrolujú pravosť certifikátov o očkovaní, o negatívnom teste alebo o prekonaní ochorenia Covid-19. Informovala o tom agentúra APA. Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer varoval, že previnilcom hrozia pokuty či dokonca väzenie.

 

"Pravdepodobnosť odhalenia klamárov je vysoká," povedal Nehammer ešte v stredu na tlačovej konferencii. "Len za uplynulých 6 mesiacov sme odhalili okolo 400 falošných dokumentov... Musíme preto na základe toho predpokladať, že existuje vysoký počet podobných prípadov," doplnil ministra Franz Ruf z Generálneho riaditeľstva pre verejnú bezpečnosť (GDföS).

 

Ruf spresnil, že vinníkom hrozí obvinenie z trestného činu podvodu alebo falšovania dokumentov. Za tento čin hrozí páchateľom až trojročný trest väzenia. V prípade porušení hygienických predpisov hrozí previnilcom pokuta vo výške až 500 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona